Viemärisaneeraus alkaa Myllykylässä – yli kilometrin verran vanhaa putkea sujutellaan kuntoon

0
Myllykylän läntisen omakotialueen viemäriasiat urakoidaan kuntoon. Loimaan Veden johtaja Kimmo Virta kertoo, että työt alkavat näillä näkymin viikolla seitsemän.

LOIMAA/MYLLYKYLÄ Loimaan Vesi -liikelaitoksen tilaama viemärisaneeraus alkaa Myllykylässä helmikuun puolivälin tienoilla, mikäli säät eivät heittäydy todella hankaliksi. Työt toteuttaa Uponor Infra oy. Urakan ja siihen liittyvien muiden töiden kokonaisarvo on reilut satatuhatta euroa.

Työt sijoittuvat Lännentien ja Novidan ammattiopiston väliselle asuntoalueelle Myllykyläntien luoteispuolelle. Alueella kunnostetaan noin 1,1 kilometriä viemäriverkkoa. Saneeraus tehdään sujutustekniikalla eli kaivamatta. Urakan yhteydessä kunnostetaan viemärikaivot.

– Täysin ilman kaivamista ei päästä, koska alueella on liitytty viemäreihin myös ilman liittymäkaivoa. Puuttuvat liittymäkaivot joudutaan nyt rakentamaan, Loimaan Veden johtaja Kimmo Virta kertoo.

Urakan alkuvaiheessa tehdään työt, jotka eivät vaadi maan avaamista.

– Kaivuiden osalta työt tehdään sulan maan aikana.

Alueen kiinteistöjen omistajille tarjotaan urakan yhteydessä mahdollisuus kunnostuttaa betoniset liittymäviemärinsä.

Viemärisaneerausten vaikutukset asuinalueen liikenteen sujumiseen jäävät vähäisiksi. Myös viemärit toimivat lähes normaalisti, mikäli isompia yllätyksiä ei töiden edetessä ilmene.

– Jos viemäreiden käyttöä joudutaan hetkellisesti rajoittamaan, mahdollisista katkoksista ilmoitetaan asukkaille etukäteen, Virta sanoo.

MYLLYKYLÄN viemärisaneeraus on yksi Loimaan Veden laajemmista korjausinvestoinneista tänä vuonna.

Toinen isompi urakka, runkovesijohdon siirtäminen Novidan ammattiopiston Turuntien yksikön kohdalla, kilpailutetaan lähiaikoina. Nykyinen, 1950-luvulla rakennettu vesijohto aiheuttaa vuotoriskin oppilaitoksen läheisyydessä. Se korvataan uudella vesijohdolla, joka sijoittuu kauemmaksi rakennuksesta Turuntien laitaan. Uutta vesijohtoa rakennetaan noin 250 metriä. Siirto toteutetaan kesällä.

Viime keväänä alkanut mittava Myrskylinnan alueen kunnallistekniikan saneeraushanke puolestaan jatkuu keväällä myös Loimaan Veden osalta. Urakat palaavat talvitauolta, kun ilmat lämpiävät pitempiaikaisesti plussan puolelle.