Viikonlopun ensimmäisestä pelistä täydet pisteet Hurrikaanille

0

Hurrikaani- Loimaa – Team Lakkapää, Rovaniemi 3-0 (25-16,25-15,25-23)

 

Hurrikaani- Loimaa ja rovaniemeläinen Team Lakkapää kohtaavat viikonlopun aikana kahdesti. Lauantaisessa kohtaamisessa Hurrikaani oli täysin ylivoimainen. Kotijoukkue oli jokaisella osa- alueella suvereeni. Suurin ero joukkueiden välillä syntyi syöttöruudussa, missä Hurrikaani oli murskaava. Kaikkiaan 12 ässää ja vain seitsemän syöttövirhettä on kova lukema Mestaruusliigassa. Isännät olivat valinneet pommituksen kohteeksi Lakkapään kolumbialaisen Leiner Aponzan, jonka vastaanottopelaaminen oli läpi ottelun varsin epävarmaa. Mies sortui kaikkiaan neljään vastaanottovirheeseen, eikä muillakaan vastaanottavilla pelaajilla ollut helppoa. Ottelun parhaana pelaajana palkittu Antti Ropponen (21pist. +16) syötti peräti viisi ässää! Sen lisäksi, kotijoukkueen perustekemisen taso oli monta pykälää vieraita parempaa.

Kun rovaniemeläisiltä jäi kokonaan viikonlopun Loimaan vierailulta sivuun hakkuri ja joukkueen pisteykkönen Fredric Gustavsson, ei joukkue pystynyt hyökkäyspelaamisessa lähellekään Hurrikaanin tasoa. Loimaalaiset vastaavasti onnistuivat laajalla rintamalla, minkä takia tulos repesi lopulta varsin isoksi. Lakkapään valmentajalla Luis Salgadolla on huomiselle iso työ saada joukkue viritettyä uuteen haastoon, niin altavastaajana joukkue seikkaili Loimaan Liikuntahallissa. Rovaniemeläisten riveissä on Loimaalla mukana peräti viisi ulkomaalaista, joista ainakin yleispelaaja Leiner Aponzalla on suuria perusteknisiä ongelmia pelissään. Mies teki seitsemän henkilökohtaista virhettä ja pelaaminen oli muutenkin varsin epävarmaa. – Tiesimme, että Hurrikaani syöttää hyvin, mutta emme pystyneet vastaamaan siihen, Salgado myönsi. Salgadolla oli paluu tuttuun Loimaan Liikuntahalliin, jossa hondurasilainen on pelannut useasti Hurrikaania vastaan Pielaveden Sampon asussa. – Kolmannessa erässä saimme edes hiukan peliä aikaiseksi, ja se fiilis pitää saada mukaan huomiseen otteluun, mies toivoi. Sunnuntain ottelu alkaa jo poikkeuksellisesti kahdelta, mutta Salgadon mielestä se ei saa olla ongelma. Saman myönsi Jussi Heino. – Huominen on hieno testi, miten suoriudumme uudesta tilanteesta. Tilanne on hiukan kuin pudotuspeleissä, jossa pelataan peräkkäisinä päivinä samaa vastustajaa vastaan, Heino mietti.

Vaikka kolmas eräs meni lopulta jännäksi, se johtui enemmän kotijoukkueen suurimman innon laantumisesta, kuin vieraiden paraantuneesta pelaamisesta. Sunnuntain isoin haaste Hurrikaanille on korvien välissä. Pisteet ovat huomennakin molemmille joukkueille tärkeät. Hurrikaani jahtaa runkosarjan viidettä sijaa, ja Lakkapää yrittää loppuun saakka välttää karsijan paikan.

 

Valtteri Arra