Vilpas Bisonsia etevämpi paikalliskamppailussa

0

Miesten Korisliigan Varsinais-Suomen herruudesta kamppailtiin jälleen perjantaina, kun saviseudun koripalloylpeys Loimaa Bisons sai vieraakseen hallitsevan Suomen mestarin, Salon Vilppaan. Salolaisvieraat olivat loppujen lopuksi parempia tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 70-80.

 

Salon Vilppaan fanit päättivät piristää osaltaan Loimaan liikuntahallin tunnelmaa noin bussilastin kokoisella ryhmällään. Tunnelma olikin erinomainen heti ottelun alusta alkaen niin kentällä, kuin katsomossa. Ensimmäinen puolikas oli tasaista vääntöä, johon mahtui lukuisia highlight-suorituksia, kun muun muassa Bisonsin iso mies Jonathan Galloway (13p/10l) pääsi repimään korirautaa peräti kolmesti alaspäin.

 

Bisons tuli otteluun täysin erilaisella ilmeellä, kuin mihin edellinen kotiottelu tiistaina päättyi. Puolustus oli energistä ja vaikka Vilpas kävikin pahimmillaan 14 pisteen karkumatkalla ensimmäisellä puolikkaalla, tuli Bisons onnistuminen toisensa jälkeen rinnalle ja ohi. Pitkällä tauolla lukemat taululla olivat jopa yllättäen Bisonsin eduksi 39-37.

 

Kolmas neljännes oli Salon Vilppaan. Se vei jakson lukemin 10-23 etenkin Korisliigan joulukuun pelaajaksi valitun Jeremiah Woodin (19p/10l/8s) johdolla. Wood kolkutteli jälleen triplatuplaa, mutta miehen iltapuhde jäi tällä kertaa kaksi syöttöä tuosta vajaaksi.

 

Hetken vaikutti jo siltä, että Bisons ei enää kykenisi kampeamaan itseään takaisin otteluun. Toisin kuitenkin kävi. Bisons nousi vielä pisteen päähän päätösneljänneksellä, ennen kuin Vilpas karkasi lopulta voittoon. Bisonsin parhaana palkitun Teemu Knihtisen (10p/5l) mukaan ottelu ratkesi lopulta muutamaan nukahdukseen sekä hyökkäyslevypalloon, joita varsinkin Vilppaan härkämäinen vahvistus Bryan Griffin (15p/8l) haki tärkeillä hetkillä. Lopussa Vilpas ratkaisi ottelun vapaaheittoviivalta.

 

Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic oli silminnähden tyytyväinen joukkueen esitykseen, vaikka ottelusta tappio tulikin.

– Todellinen kasvojenpesu tiistain jälkeen. Kyse on juuri siitä, että saamme koripallon pelaamiseen jälleen rytmiä hyvien harjoitusten ja pelien kautta. Pelaajamme taistelivat tänään ihan loppuun asti ja olen tyytyväinen siihen asenteeseen mitä jokaiselta pelaajalta näimme. On hienoa että viisi pelaajaamme ylsivät kaksinumeroisille pisteille ja saimme onnistumisia laajalla rintamalla. Itseluottamuksen noustessa pystymme jälleen ottamaan askelia eteenpäin.

 

Bisonsin seuraava ottelu pelataan torstaina 10.2., kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Uudenkaupungin Korihait.