Airbnb-huoneistot vetävät Mellilään kansainvälistäkin väkeä

0
Marika Kurki on käyttänyt huoneistojen sisustuksessa mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Vanha ovi sai uuden käyttötarkoituksen sängynpäätynä.

LOIMAA Airbnb on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä majoitusmarkkinoiden vaihtoehtona, jota käyttävät niin matkailijat kuin työmatkalaisetkin.

Airbnb-huoneistoja on tarjolla myös Loimaan seudulla. Kolme niistä sijaitsee Mellilän entisen kunnantalon pihapiirissä. Huoneistoja vuokraa Marika Kurki , jonka mukaan asiakkaita on riittänyt ihan mukavasti.

– Erityisesti viime kesä oli vilkas, mihin varmaan vaikutti koronatilanteen vuoksi suosioon noussut kotimaanmatkailu. Meillä on asiakkaina muun muassa tanssinharrastajia, jotka käyvät Pappisissa ja muillakin lähistön kesälavoilla, Kurki sanoo.

Hänen mukaansa Mellilässä on majoittunut suomalaisten lisäksi kansainvälistäkin väkeä. Heidän kanssaan asiointikielenä on englanti.

– Ruotsista tulee sellaisia vakituisia asiakkaita, jotka käyvät sukulaisvierailuilla Suomessa. Asunnoissa on majoittunut myös brittejä ja puolalaisia. Kaukaisin vieras taitaa toistaiseksi olla korealainen, joka tuli Koskelle pelaamaan lentopalloa.

Kaksi Kurjen huoneistoista sijaitsee vanhassa terveystalossa ja yksi rivitalossa.

– Laitoin ensimmäisen kohteen eli yksiön airbnb-palveluun kokeiluluonteisesti vuonna 2019. Se sai hyvän vastaanoton, ja kysyntää tuntui riittävän. Idea tuli mieleeni, kun minulla ja perheelläni on hyviä kokemuksia airbnb-majoittumisesta useasta maasta.

Kurjen mukaan Mellilässä majoittuneilta on tullut hyvää palautetta muun muassa rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta, hyvistä sängyistä ja asuntojen viihtyisyydestä.

– Asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun kohde vastaa kuvausta eli siitä on kerrottu totuudenmukaisesti.

Kurki ei yleensä kohtaa asiakkaita henkilökohtaisesti vaan lähettää heille koodin kaappiin, jonka sisältä he löytävät asunnon avaimen.

Asuntoihin ja airbnb-palvelun kohdesivuille Kurki on koonnut seudullisia menovinkkejä kuten Melliläjärvi, Patsaspuisto ja Sarka-museo.

Hänen tavoitteenaan on tarjota sellaista palvelua, että majoittuminen sujuu vaivattomasti ja mukavasti.

– Sängyt on pedattu valmiiksi, pyyhkeet ovat talon puolesta, jääkaapista löytyy vissyä, ja keittiöissä on vaikkapa aamiaisen valmistamiseen tarvittavat perustarvikkeet kuten kahvinkeitin.