AU:n Espoon vierailu hukkareissu

0
Akseli Mäkinen pettyi Alastaron suoritukseen Espoossa. (Arkistokuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijoiden torstai sujui harmaissa merkeissä, kun joukkue kärsi murskatappion espoolaisen GFT:n käsittelyssä. Tyly isäntäjoukkue takoi Panu Aution johdolla tulostaululle maalilukemat 10-1.

AU avitti GFT:n maalitalkoita heikolla pelaamisellaan. Käytännössä kaikki ensimmäisen jakson kolme päästettyä maalia syntyi viininpunaisten omista töhöilyistä. Kentällä nähtiin hämmentävän heikkoja ratkaisuja, joista rutinoitunut GFT rokotti surutta.

Armoa ei annettu myöskään toisen jakson alussa, kun kotijoukkue paukutti kaksi maalia ensimmäiseen vaihtoon. Peli oli sillä selvä. Kyse oli enää siitä, saisiko AU avattua omat maalihanansa ja tekisikö GFT kymmenen maalia täyteen. Kumpaankin vastaus oli lopulta kyllä. Alastaron ainokainen syntyi tosin espoolaispelaajan oman maalin myötä.

Ottelu oli valehtelematta Purppuralohikäärmeiden vaisuin esitys viimeisen kahden kauden aikana.  Ainoa positiivinen asia ottelussa oli se, että kukaan AU-pelaajista ei loukkaantunut tai hankkinut pelikieltoa itselleen.

AU:lta puuttui ottelusta liuta ykköskorin pelaajia. Nyt oli heidän vuoronsa olla koronassa, jotka eivät vielä kuukausi sitten helmikuussa olleet.

Alastaron kakkosketjussa isännöinyt Akseli Mäkinen haluaa unohtaa torstain ottelun nopeasti.

– Todella hirveä peli. Alusta asti kaikki meni pieleen. Teimme helppoja virheitä ihan liikaa. Tästä ei pelillisesti alaspäin pääse. Meidän on pakko kerätä rivimme kasaan nopeasti ja ottaa tappiosta kiukkua mukaan ensi viikon kotipeleihin, Mäkinen summasi harmistuneena.

Mäkisen mainitsemat kotipelit ovatkin herkulliset, sillä kymmenentenä oleva AU isännöi lauantaina JoSePaa ja sunnuntaina Riemua. Luvassa on todelliset spektaakkelit, kun JoSePa on sarjassa viimeisenä oleva joukkue, neljän pisteen päässä AU:sta. Pelin panokset ovat täten selvät. Nyt on otettava tulos.