Bisonsille kolmas voitto putkeen

0

Miesten Korisliiga jatkui Bisons Loimaan osalta keskiviikkona, kun se sai vieraakseen ex-Bisons päävalmentaja Greg Gigbsonin BC Nokian. Nokia lähti kamppailuun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Bisons pelasi iloista joukkuekoripalloa ja nappasi kolmannen voittonsa putkeen lukemin 90-71.

Ottelun alku oli tasainen, kuten niin monta kertaa tällä kaudella on Bisonsin ottelut olleet. Edellisessä kohtaamisessa BC Nokiaa vastaan ottelu oli ohitse käytännössä viidessä minuutissa, kun nokialaiset suorastaan jyräsivät Bisonsin yli. Nyt Bisons sai huomattavasti paremman startin ja ensimmäisen jakson jälkeen lukemat olivat tasan.

Ensimmäisen puolikkaan ja koko ottelun hahmo oli Bisonsin takamies Thomas Vehmanen (20p/4s). Vehmanen nakutti ensimmäiselle puolikkaalle 15 pistettä ja johdatti Bisonsin yhdeksän pisteen karkumatkalle. Nokialta onnistujiin voidaan lukea yhdysvaltalaislaituri Steven Haney (24p/8l) joka piti omalla tarkalla heittopelillään vieraita iskuetäisyydellä.

Kolmannella jaksolla Bisons repäisi. Loimaalaiset pelasivat iloista hyökkäyspeliä, joka näkyi sekä syöttötilastoissa, että heittoprosenteissa. Kuten Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic ottelun jälkeen sanoi, kaikki tilastot kertovat omaa kieltään siitä, kuinka hyvin Bisons palloa liikutti ja millaisia heittopaikkoja se sai luotua läpi ottelun.

Viimeisellä neljänneksellä nokialaisten keskittyminen herpaantui ja vierailijoiden pelaajistossa näkyi selvää turhautuneisuutta. Nokialla jo pitkään vaikuttanut Gibson totesi ottelun jälkeen, ettei joukkue tällä hetkellä ole itselleen riittävän ankara ja keskittyminen on täysin väärissä asioissa.

Bisonsilla on alempaa jatkosarjaa jäljellä vielä kuusi ottelua. Seuraava koitos tulee nopeasti, kun joukkue matkustaa jo perjantaina Uuteenkaupunkiin Korihaiden vieraaksi. Luvassa on mielenkiintoinen ja äärimmäisen tärkeä ottelu.