Bisonsin kausi päättyi pettymykseen

0

Miesten Korisliiga huipentui Loimaan Bisonsin osalta keskiviikkona, kun se sai vieraakseen Uudenkaupungin Korihait. Ottelun panokset olivat kovat, voitolla säilyttäisiin Korisliigassa, tappiolla edessä olisi putoaminen Miesten 1. divisiooona A:han ensi kaudeksi.

Kaiken kaikkiaan 813 silmäparia saapui liikuntahallille todistamaan keskiviikkoista koripallonäytöstä. Uudestakaupungistakin faneja oli paikalla liki 200 ja tunnelma hallissa oli infernaalinen jo ennen ottelun kamppailua. Ottelun alkuun molemmat joukkueet olivatkin hyvin hermostuneita, jota kyllä odottaa sopi ottelun panokset huomioiden. Korihait saivat hyökkäyskoneistonsa paremmin käyntiin ja johtivat ensimmäisen jakson jälkeen lukemin 14-25.

Toinen neljännes oli Bisonsin osalta niin ikään nihkeää hyökkäyspeliä. Kotijoukkueesta Cortez Edwards (13p/7l/5s) piti loimaalais-yleisön toivoa elossa kovilla suorituksilla. Korihaiden kollektiivinen hyökkäyspeli kuitenkin siivitti puoliajalla vierailijat 33-46-johtolukemissa pitkälle tauolle.

Kolmannella jaksolla Bisons heräsi henkiin. Zach Copeland (25p/4l) ja Jonathan Galloway (6p/8l) nostivat Bisonsin peliin mukaan etenkin kolmannen jakson loppupuolella. Edessä oli huikea päätösneljännes, kun kotijoukkue kiri vain pisteen päähän ennen viimeistä kymppiä.

Korihait olivat teräviä neljännen jakson alussa ja saivat nykäistyä hienoisen eron. Etenkin Mitchell Smith (18p/9l) oli hankala pideltävä läpi ottelun ja hänen kovilla suorituksilla Korihait karkasivat jo kahdeksan pisteen päähän. Bisons nousi vielä kamppailemaan, mutta neljää pistettä lähemmäs ei Biisonilauma enää päässyt. Näin Korihait nappasivat ratkaisevan ottelun voiton lopulta lukemin 76-82.

Vaikka kausi päättyikin jumbosijaan, on Bisonsilla edelleen takaportti ensi kaudeksi Korisliigaan. Mikäli divisioona A:sta ei ole halukkaita/kyvykkäitä joukkueita taloudellisesti täyttämään liigapaikan edellytyksiä, tarjotaan paikkaa Bisonsille ensi kaudelle. Nähtäväksi jää, mihin loppukevät/alkukesä Bisonsin ohjaa. Selvää on kuitenkin se, että Bisons pelasi nousijajoukkueeksi miehekkään kauden ja tämän kauden Korisliiga oli tasoltaan kovin vuosikausiin.