Hurrikaani päätti runkosarjan kotipelit voittoon

0

Hurrikaani- Loimaa – Lentopalloseura Etta, Oulu 3-0 (25-21,25-19,25-19)

 

Hurrikaani- Loimaa lähes murskasi Lentopalloseura Ettan runkosarjan viimeisessä kotipelissä. Voitto oli Hurrikaanille seitsemäs putkeen. Samalla se vankisti runkosarjan viidettä sijaa, kun jäljellä on enää vieraspeli Raisiossa perjantaina.

Etta saapui Loimaalle taskussaan edellisen päivän vierasvoitto Kokkolan Tiikereistä. Voiton kääntöpuolena joukkueen riveistä oli tippunut eilisen pelin jälkeen kolmikko Eetu Pennanen, Anssi Hakala ja Teppo Heikkilä. Oululaiset saapuivat siis Loimaalle pahasti vajaamiehisenä, matkassa ainoastaan kahdeksan pelaajaa. Olli Kuoksa joutuikin tekemään rajuja muutoksia, jotka osaltaan myös sekoittivat joukkueen pelitapaa. Kun kakkospassari Janne Pyhäjärvi joutui liberoksi, keskipelaaja Nuutti Niinivaara hakkuriksi ja hakkuri Janne Marttila yleispelaajaksi, oli Ettan tappio enemmän kuin varma. Kuoksa onnistui kuitenkin psyykkaamaan joukkueensa taistelemaan, vaikka tällä kertaa vastassa oli ylivoimainen vastustaja. – Olemme jollain tavalla vastuussa maksavalle yleisölle, että tarjoamme parastamme. Onhan nämä viime ajat olleet melkoista rallia, Kuoksa tuhisi. Miehestä näki, että runkosarjan loppu on tuskainen. Etta taistelee vielä kynsin ja hampain, jotta se välttäisi karsinnat. Ja samaan aikaan joukkueen terveystilanne on huolestuttava. – Hurrikaani pelasi tänään hyvin. Jos vastassa olisi ollut joku toinen joukkue, olisi se voinut sortua aliarvioimiseen, mutta Heino on sen verran fiksu, että osaa käsitellä joukkueen kanssa asian oikein, Kuoksa kehaisi kotijoukkuetta.

Ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvää. Hurrikaani otti erien alussa turvallisen johdon, jonka se piti loppuun saakka. Erien sisällä sille sattui muutama vaatimattomampi hetki, jolloin oululaisvieraat pääsivät kaunistelemaan lukemia. Mutta mitään paniikkia ei kotijoukkueen pelaamisessa ollut. Kolmanteen erään Heino vaihtoi molemmat yleispelaajat: Aleksi Muukkonen ja Lauri Vanhanen pääsivät kentälle hakemaan pelituntumaa, ja lop-ussa Santeri Välimaan tilalle vaihdettiin Jarno Koivuniemi.

-Tänään aika moni pelaaja sai peliaikaa ja keskihyökkäys toimi mukavasti, Heino summasi. Heinon mukaan ainoastaan syöttötyöskentelyssä olisi ollut parannettavaa (7 ässää, 15 syöttövirhettä). – Meillä fokus katosi välillä syöttöruudussa, muuten ajatus pysyi kasassa, päävalmentaja tunnusti.

Hurrikaani sai maanantaina runkosarjan kotipelit päätökseen, ja kaikki näyttää joukkueen osalta lupaavalta. Heino ja apuvalmentaja Inoslav Krnic ovat onnistuneet virittämään joukkueen kovaan kevätvireeseen juuri oikeaan aikaan. Tällä hetkellä joukkueesta ei löydy yhtään heikkoa lenkkiä, ja jokaisella pelipaikalla on terve kilpailutilanne.

Pudotuspelit alkavat ensi viikolla, mutta vielä ei ole varmaa, kuka Hurrikaania vastaan asettuu. Samoin, peliaikataulu on vielä avoinna. Seura tulee infoamaan heti, kun asiat varmistuvat.

 

Valtteri Arra