Hurrikaani teki kevätyllätyksen

0

Hurrikaani- Loimaa – Kokkolan Tiikerit 3-0 (25-18,25-18,25-17)

Ottelusarja 3-1 Hurrikaanille

 

 

Tuskin kukaan oli vielä syksyllä valmis laittamaan rahojaan Hurrikaanin välieräpaikan puolesta. Kun syksyllä nuori joukkue vielä opetteli liigan vaatimustasoa, alkoi se kevättä kohden osoittaa merkkejä, että se pystyy voittamaan kenet vain. Runkosarjan lopussa se nappasi kahdeksan ottelun voittoputken ja viimeistään silloin, hurrikaanivaroitus oli annettu.

Vaikka Tiikerit lähti ottelusarjaan ennakkosuosikkina, pääsi Hurrikaani toisessa ottelussa niskan päälle, eikä tästä otteesta enää hellittänyt. Neljäs ottelu Loimaalla maanantaina oli alusta saakka yhtä maalia. Nuori kotijoukkue kesti hermopaineen tyylikkäästi, eikä jättänyt kokkolalais- vieraille minkäänlaisia mahdollisuuksia. -Ei päästy tänään missään vaiheessa peliin mukaan. Ja kyllä meiltä loppui lopussa myös bensa koneesta, Mikko Keskisipilä myönsi reilusti. Ja siltä se näytti myös katsomon puolelle. Koko ottelusarjassa Oskari Keskinen oli pystynyt mellestämään parketilla mielin määrin, mutta tänään mies pysyi Mikko Suomalaisen pihdeissä. Suomalainen pelasi yhden tähänastisen uran parhaan ottelun, napaten viisi suoraan torjuntapistettä, ja sen lisäksi vaimentaen toistakymmentä vastustajan hyökkäystä. Suomalaisen käsittelyssä Keskinen pehmeni lopullisesti, jääden ottelusarjan vaatimattomimpaan pistesaldoon (6).

Maanantai- illassa vieraiden ilonaiheet jäivät vähäisiksi. Suurin syypää oli Hurrikaani, joka tuli otteluun raikkaalla jalalla ja täynnä itseluottamusta. Joukkueen peli ei missään vaiheessa notkahtanut, vaan konemaisesti se jauhoi erävoittoon tarvittavat pisteet. Kun Keskisen hakkuripeli oli täysin yössä, joutui Joska Försti luottamaan kapteeni Antti Leppälään. Kapteeniin ei vieraiden peli kaatunut, vaan Leppälä oli tänäänkin joukkueensa parhaimmistoa. Kun laituriosasto pelasi vaatimattomilla tehoilla, ei Tiikereillä ollut nyky- Hurrikaania vastaan minkäänlaisia aseita. – Onnittelut Hurrikaanille voitosta. Heidän pelinsä on kehittynyt valtavasti kauden aikana, Keskisipilä kiitteli.

Vaikka Tiikerit tippui nyt kesälomille, ei joukkueen arvosana koko kaudesta voi olla huono. Se yllätti olemalla runkosarjassa neljäs ja saavuttaen Suomen cupin hopeaa. – Meillä on tietyt kotimaiset nuoret pelaajat menneet kauden aikana paljon eteenpäin, siihen pitää olla tyytyväinen, päävalmentaja kertasi.

Myös Hurrikaani- leirissä saadaan olla saavutettuun välieräpaikkaan tyytyväisiä. Nuoren joukkueen sisäänajo on onnistunut, ja joukkue on täynnä taistelijoita. Tänään koko joukkue tappeli jokaisesta pallosta kapteeni Tapio Toiviaisen toimiessa esimerkkinä. Toiviainen sai runkosarjassa vaatimattomasti peliaikaa, mutta kevättä kohden mentäessä Toiviaisen peliaika on kasvanut. Maanantaina mies oli joukkueensa parhaimmistoa, puolustaen hyvin ja hyökäten viisaasti. – Mikäs siinä, tyytyväinen pitää olla. – Kyllä on kiva pelata näitä kevään pelejä yleisön edessä, kapteeni päätti.

Neljännen ottelun sankareita oli Luka Marttila 19 pisteellä. Tiikerit ei saanut 18- vuotiasta pelaajaa oikeastaan millään tavalla kuriin. Sen lisäksi Suomalaisen torjuntapelaaminen oli tehokasta, sekä tietysti Antti Ropposen syöttötyöskentely. Ensimmäiseen erään Ropponen syötti seitsemän syötön putken, ja kaikkiaan ottelussa Ropposen kädestä lähti 14 aloitussyöttöä ja kaksi ässää.

-Pelattiin hyvä peli kovaan paikkaan. Ottelusarjan katkaiseminen on aina haastava paikka, mutta hoidettiin se selvästi, Jussi Heino tunnelmoi. Heino oli aamutreenien perusteella varma, että illalla ottelusta tulee joukkueen kannalta positiivinen lopputulos. – Nyt huilataan päivä, ja sitten aletaan valmistautumaan välierävaiheeseen, Heino paljasti.

Hurrikaanin seuraava vastustaja ei ole vielä varma. Vastustaja selviää kuitenkin loppuviikon aikana.

 

Valtteri Arra