Hurrikaani teki uskomattoman nousun

0

Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (25-17,21-25,25-23,22-25,9-15)

Puolivälierien toinen kohtaaminen Kokkolassa näytti alussa kulkevan samalla kaavalla, kuin päivää aikaisemmin. Keskiviikkona Tiikerit oli kahdessa ensimmäisessä vahva, nyt se aloitti avauserän murskaavasti. Kun Hurrikaanin pelaaminen ja peliajatus oli kaukana maksimaalisesta, rallatteli kotijoukkue helppoon ja selvään erävoittoon. Toisessa erässä Hurrikaani pääsi peliin kiinni, ja aloitti todellisen tykityksen. Santeri Välimaa ruokki kuumia pelaajia, kuten Antti Ropposta ja Luka Marttilaa, joiden tehokkuus oli viedä Tiikerit hulluuden partaalle. Läpi ottelun kaksikko Ropponen (26pist. +14) ja Marttila (21pist. +10) hyökkäsivät tärkeitä pisteitä loimaalaisille. Marttilan hyökkäysprosentti oli ottelun päätyttyä peräti 59%.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle saapui kaksi joukkuetta, mutta näistä vain toinen oli valmistautunut pelaamaan. Ja se joukkue oli kotijoukkue Tiikerit. Se aloitti kolmannen erän erinomaisesti, mutta Hurrikaani myös auttoi omilla virheillä. Se teki seitsemän syöttövirhettä ja kolme hyökkäysvirhettä, mitä pudotuspeleissä ei vain yksinkertaisesti saa antaa vastustajalle lahjana. – Kolmannessa erässä noustiin hyvin lopussa taistelemaan erävoitosta. Tehtiin kova työ, mutta ei tällä kertaa riittänyt, Jussi Heino summasi 1-8 tappiotilanteesta nousua lähes erävoittoon.

Kolmen erän jälkeen Hurrikaani oli henkisesti kovassa paikassa. Sen oli pakko voittaa ensin neljäs erä ja sen jälkeen viides, jotta ottelusarja ei olisi Loimaalla katkolla Tiikereille sunnuntaina. – Kaikki pelaajat osaa kyllä pelata, mutta tärkeintä oli saada hermostuneisuus ja jännitys pois. – Kokemuksesta olisi ehkä ollut tässä tilanteessa hyötyä, mutta nyt sitä kokemusta tulee koko ajan, päävalmentaja viittasi haastavaan tilanteeseen.

Ja joukkue teki lähes mahdottoman nousun. Ensin se taisteli neljännen erän itselleen, nousten erässä ensimmäisen kerran johtoon vasta, kun tilanne oli 20-19. Sen jälkeen kotijoukkue ei päässyt enää tasoihin.

Viides erä lähti Hurrikaanilta vahvasti liikkeelle. Heti alkuun omalla syöttövuorolla 2-0 johto, eikä kotijoukkue saanut samanlaista hurmosta päälle, kuin neljässä edellisessä erässä. Itse asiassa Hurrikaanin pelin taso nousi, ja Tiikerien laski. Isännät sortuivat henkilökohtaisiin virheisiin ja samalla joukkueen hermokontrolli romahti. Tiikerien yksittäisten pelaajien ratkaisut olivat arkoja ja epävarmoja, minkä lisäksi Hurrikaani nappasi peräti viisi torjuntapistettä. Mikko Keskisipilä joutui käyttämään molemmat erän aikalisät jo aikaisessa vaiheessa, eikä niidenkään jälkeen kotiyleisön kannustamana Tiikerit- lauma saanut vieraita kiinni.

Ottelusarjan kannalta Hurrikaanille oli tärkeää napata vierasvoitto Kokkolasta. Nyt se on ryöstänyt kotiedun ja pääsee kotiyleisön eteen sunnuntaina ja maanantaina. Ottelu sunnuntaina alkaa kello 18.00

 

Valtteri Arra