Hurrikaanille taisteluvoitto pitkän kaavan kautta

0

Hurrikaani- Loimaa – Kokkolan Tiikerit 3-2 (25-16,23-25,25-20,20-25,15-12)

Ottelusarja 2-1 Hurrikaanille

Hurrikaani- Loimaa onnistui sunnuntaina kukistamaan toisen kerran Kokkolan Tiikerit. Torstaisen vieraspelin tapaan, tälläkin kertaa loimaalaiset voittivat viidennessä erässä. – Aika samanlaista peliä, tasaista vääntämistä, Mikko Keskisipilä myönsi. Tiikerit- valmentaja jakoi kiitosta myös yleisölle, jota oli vajaa 800 katsojaa paikalla. – Tosi pienet on marginaalit, hyvin vaikeaa ennakoida etukäteen, Keskisipilä mietti. Miehen mukaan nyt tilanne nollataan, ja huomenna uudestaan nälkäisenä Hurrikaanin kimppuun.

Ottelun ensimmäinen erä meni täysin Hurrikaanin tahtiin. Se aloitti pommitukset heti ensimmäisestä pallosta saakka. Kotijoukkue oli valmis, mutta Tiikerit eivät olleet henkisesti läsnä. Vasta pelipäivänä Loimaalle saapunut kokkolalaisjoukkue paransi toiseen erään pelaamista. – Me aloitettiin hyvin, mutta avauserän lopulla fokus hiukan katosi. – Sen takia kaveri pääsi hiukan peliin mukaan ja toisesta erästä alkaen ottelu olikin tasaista taistelua, Jussi Heino analysoi.

Toinen erä lähti vielä Hurrikaanin komennossa, se johti välillä jopa kolmella pisteellä. Antti Ropposen ässäsyöttö vei isännät 15-12 johtoon, jonka jälkeen Keskisipilä otti joukkueelleen aikalisän. Tämän jälkeen vieraat saivat pelin kuosiin, ja kohta oltiin tilanteessa 17-17. Sen jälkeen Tiikerit nappasi johtopaikan, joka piti erän loppuun saakka. Toisessa erässä kotijoukkue teki liikaa huolimattomuusvirheitä, mihin ei Tiikerien kaltaista kärsivällisesti pelaavaa joukkuetta vastaan voi sortua.

Kun kolmessa ensimmäisessä erässä Joska Försti ei rakentanut hyökkäyksiä keskipelaajiensa Rami Rekomaa- Antti Leppälä kautta, otti mies keskihyökkäyksen mukaan ottelun loppua kohden. Lopulta kapteeni Leppälä kuittasi itselleen 13 pistettä, parantaen koko ajan omaa pelaamistaan. Kun keskipeli alkoi kulkea, joutui Hurrikaani reagoimaan torjuntapelissä enemmän keskelle, jolloin laitaan jäi tilaa. Hakkuri Keskinen ja yleispelaaja Jere Mäkinen pääsivät nauttimaan paremmista hyökkäyspaikoista, kuin ottelun alussa.

Ottelussa nähtiin peräti viisi varoitusta. Päätuomari Kenneth Aro ylireagoi otteluparin tunnetasoon, antaen molemmille joukkueille yhden keltaisen kortin, ja sen lisäksi Heinolle punaisen kortin ja Keskisipilälle ja Matias Saviarolle punaiset kortit. Kortit sekoittivat ottelun lopulla molempien joukkueiden pelaamista, eikä se helpottanut myöskään Aron tuomarointia. Välillä näytti, että Arolla petti hermokontrolli kuumassa taistelussa enemmän, kuin joukkueilla ja sen pelaajilla. Kotijoukkueella painepelissä onnistujia oli monia, mutta Antti Ropposen (26pist. +16) ja Luka Marttilan (24pist. +11, 5ässää) panos oli voiton kannalta iso.

Viides erä oli ottelun kulun kannalta täysin ansaittu. Pienten marginaalien pelissä paremmuus ei neljän erän aikana tullut selville. Päätöserä lähti tasaisesti liikkeelle. Hurrikaani johti alussa parissa pisteellä, mutta Tiikerit tuli tasoihin ja meni hetkellisesti jopa johtoon 12-11. Sen jälkeen pisteistä vastasi yksinomaa kotijoukkue. Ottelun kulkua kuvaa ehkä parhaiten viimeinen pallo, jossa kapteeni Tapio Toiviainen nappaa yksin Tiikerien hyökkäyksen kiinni. Toiviainen on nyt päässyt pelirytmiin erinomaisesti kiinni, ja tekee joukkueelleen töitä hartiavoimin. Kapteeni on kentällä tällä hetkellä koko joukkueen ruumiillistuma. Rajua puolustamista ja sen lisäksi fiksuja ratkaisuja hyökkäyssuuntaan.

Ottelusarja jatkuu jo maanantaina Loimaalla. Yhden yön aikana ei ihmeitä tehdä. Huomisen kannalta tärkeintä on, miten joukkue ja pelaajat palautuvat tästä päivästä. Takana on nyt kolme raastavaa peliä viiteen päivää, joista vielä kaksi viimeisintä on venynyt viiteen erään saakka. Ottelusarja on nyt Hurrikaanille 2-1 ja se pääsee huomenna kokeilemaan sarjan katkaisua.

 

Valtteri Arra