Loimaan kaupungin ja Staraja Russan ystävyystoiminta jäihin

0

LOIMAAN kaupunki pidättäytyy toistaiseksi yhteistoiminnasta Venäjällä sijaitsevan ystävyyskaupunkinsa Staraja Russan kanssa.
Näin kertoo Loimaan kaupunginjohtaja Jari Rantala. Isoa käytännön merkitystä kaupungin pidättäytymisellä ei ole, sillä hän sanoo, ettei Loimaan kaupungin ja Staraja Russan välillä ole ollut konkreettista yhteistoimintaa viimeiseen 5–6 vuoteen. Hän muistelee, että Loimaalta vieraili delegaatio Venäjällä viime vuosikymmenen puolivälissä. Pari vuotta aiemmin Staraja Russan edustajia kävi Loimaalla.
Kaupunki pidättäytyy yhteistoiminnasta Staraja Russan kanssa, koska Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan viime viikon torstaina.
Loimaan kaupungin ystävyyskuntasopimus Staraja Russan kanssa on allekirjoitettu silloisen Neuvostoliiton aikana vuonna 1989. Kaupunki sijaitsee Novgorodin alueella, Pietarin kaakkoispuolella.
Loimaan kaupungilla on kaikkiaan kuusi ystävyyskaupunkia, joista neljä sijaitsee Pohjoismaissa ja yksi Virossa.
– Etenkin pohjoismaisten ystävyyskaupunkien kanssa meillä on ollut säännöllistä yhteistyötä, Rantala sanoo.
Ystävyyskaupunkitoiminnan ideana on muun muassa tarjota mahdollisuuksia yhteistyöhön eri toimialoilla ja edistää esimerkiksi oppilaitosten kansainvälistä yhteistyötä.