”Omikron 2 on hiukan ärhäkämpi variantti”– Hoitohenkilökunnassa paljon sairastumisia

0
LL Arkisto

LOIMAA Koronatartuntojen määrä on Loimaalla edelleen suuri ja jopa hiukan nousussa, kaupungin terveydenhuollon tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen arvioi.

Hoitohenkilökunnan kokemuksen mukaan tämänhetkinen valtavariantti omikron 2 leviää erittäin herkästi ja on hiukan ärhäkämpi kuin omikron 1.

– Oireita ovat pitkittyvä kuume, särky sekä voipumus ja väsymys. Taudinkuva on vähän sama kuin influenssassa, mutta omikron 2 menee myös keuhkoihin aiheuttaen hengenahdistusta sekä yskää ja nuhaa, Heikkinen luettelee.

– Valtaosa perusterveistä ihmisistä selviää silti ihan kotihoidossa.

Korona jyllää valitettavasti edelleen myös iäkkäiden asumispalveluyksiköissä (LL 19.3.) ja nyt myös hoitohenkilökunnan keskuudessa.

– Välillä on suorastaan vaikea saada tarpeeksi työväkeä kotihoitoon ja asumispalveluyksiköihin, Heikkinen kertoo.

NELJÄNNET koronarokotukset alkavat Loimaalla huhtikuun alussa. Ensimmäiseksi rokotusvuorossa ovat yli 80-vuotiaat, jotka eivät ole sairastaneet koronaa ja joiden kolmannesta rokotuksesta on vähintään kolme kuukautta.

Loimaan kotihoito ja palveluasumisyksiköt rokottavat omat asiakkaansa. Muille yli 80-vuotiaille on tarjolla tässä vaiheessa kaksi rokotuspäivää pääterveysasemalla.

– Tiistaille 5.4. kello 16–19 voi varata ajan netin tai esimerkiksi rokotuspuhelimen (02 761 2250) kautta. Lauantaina 9.4. kello 9–15 järjestetään pop up -rokotustapahtuma, tartuntatautivastuuhoitaja opastaa.