PÄÄKIRJOITUS Yhdessä taas

0
Miten moni asia onkaan saatu aikaan talkoilla ja yhdistysten voimin? Tässä Mellilän Lions club talkoissa sankarihaudoilla. Kuva: LL Arkisto/Kiti Salonen

Moni asia on tälläkin seudulla saatu aikaan yhdessä tehden. Loimaan seudulla toimii satoja yhdistyksiä – yksistään lähes 400 yhdistystä on merkinnyt kotipaikakseen Loimaan.

Talkoilemalla on pystytetty pientä ja isompaa pytinkiä sekä pyöritetty harrastusmahdollisuuksia. Osa yhdistyksistä on pienemmän porukan puuhaa, mutta jäsenilleen yhtä merkityksellistä.

Yhdessä toimiminen on tärkeää – siten saadaan asioita aikaan ja tarjotaan jäsenille tietoa, tekemistä ja iloa. Yhdistysten tekemiset ovat tärkeitä myös koko yhteiskunnalle, moni niistä tarjoaa apua tarvitseville.

Yhdistysmaailman vireydestä näkee yhtä ja toista myös koko seudun vireydestä.

Korona jyllää edelleen, mutta kokoontumisrajoitusten poistuessa yhteen kokoontuminen ja tekeminen alkaa jälleen olla sallittua ja normaalia. Halusimmekin Loimaan Lehdessä aloittaa nyt juttusarjan, joka esittelee paikallisia yhdistyksiä ja niiden toimintaa.

Katso siis ympärillesi, mitä kaikkea täällä puuhataankaan ja saadaan yhteisesti aikaan. Toivottavasti löydät kaikkien yhdistysten joukosta omiin mieltymyksiisi sopivan, tai vaikka kaksikin – ja sitten vaan tervemenoa mukaan!

P.S. Suomen suurin yhdistyskin on loimaalainen, tai ainakaan isompaa ei ole sen selvityksissä löytynyt. YTK-yhdistyksellä on 243 000 jäsentä ja yhdistyksestä luvattiin tarjota pullakahvit sille, joka löytää Suomesta vielä isomman yhdistyksen ( LL 15.3.).