Pajapuiston purkaminen sai sinetin valtuustossa

0
Loimaa on yksi yrityksen sijaintivaihtoehdoista.

Loimijoentiellä Alastarolla sijaitseva Pajapuiston vuokrakerrostalon purkaminen etenee. Loimaan kaupunginvaltuusto päätti myöntää hankkeelle 220 000 euron määrärahan, jolla maksetaan Valtiokonttorin kohteelle myöntämän aravalainan jäljellä oleva osuus korkoineen sekä 10 prosentin osuus Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:n myöntämästä purkuavustuksesta.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ehdotti asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Maarit Koivisto (vas.) toivoi, että rakennusta käytettäisiin Ukrainasta tulevien pakolaisten sijoittamiseen, koska paikkakunnalla on jo verkostoa valmiina.

– Tuntuu pahalta, että toisten rakennukset tuhoaa sota, ja me täällä hajotetaan hyväkuntoisia rakennuksia, Esko Lundgren (vas.) sanoi ja totesi, että varmasti rakennukselle tulee olemaan tarvetta.

Palauttamisen puolesta äänestivät Riina Heinonen (vas.), Hannu Gustafsson (vas.), Raimo Huhtala (kesk.), Maarit Koivisto, Kari Leppäjoki (ps.), Esko Lundgren, Sini Peltonen (ps.), Hanna-Mari Piironen (sd.) ja Timo Tamminen (sd.). Käsittelyä jatkettiin äänin 28–9.

Purku liittyy kaupungin vuokra-asuntotarjontaa koskeneeseen selvitykseen, jonka mukaan Loimaalla on tarve purkaa vajaakäyttöisiä vuokra-asuntoja joillakin alueilla ( LL 6.5.2021). Kohteen tulee olla purettuna marraskuun loppuun mennessä.

Valtuuston kokous alkoi hiljaisella hetkellä, jolla kunnioitettiin entisen kaupunginjohtajan, kaupunkineuvos Ilkka Vainion muistoa. Vainio menehtyi tammikuussa yllättäen ja valtuuston puheenjohtaja Tarja Mäki-Punto-Ristasen (kok.) mukaan kirjaimellisesti saappaat jalassa.

– Olimmehan juuri nähneet hänet kaupungilla ja ottamassa sosiaalisessa mediassa kantaa päivänpolttaviin asioihin.

Hänen mukaansa Ilkka Vainio muistetaan laajasta verkostoitumisesta ja laajasta työ- ja luottamustoimikokemuksesta sekä henkilönä, joka jaksoi keskustella ja ottaa kantaa ja haastaa.

– Loimaalla tiedämme, miksi Ilkka Vainio sai kaupunkineuvoksen arvostetun arvonimen. Se, jos joku hänelle kuului.

Kokouksessa muistettiin myös sivistysjohtaja Manne Pärköä, maaseutupalveluiden johtajaa Markku Paijaa ja pitkään monenlaisissa luottamustehtävissä toiminutta Jukka Laaksosta, joille tasavallan presidentti myönsi kunniamerkit itsenäisyyspäivänä kaupungin hakemuksesta.

Kukat ja kaupungin viirin sai myös kaupunginjohtaja Jari Rantala, joka on juuri täyttänyt 60 vuotta.

Valtuusto merkitsi tiedoksi kuntalais- ja valtuustoaloitteiden käsittelyn tilan sekä Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle annetun selvityksen alueelle siirtyvästä omaisuudesta, sopimuksista, vastuista, vuokrattavista tiloista ja henkilöstöstä.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Markku Pulliainen (kesk) päivitti valtuustolle sidonnaisuusilmoitusten tilanteen. Niitä puuttui maanantaina hänen mukaansa vielä kaksi.

Ilmoitukset ovat nähtävillä Innofactor-nimisen yrityksen verkkopalveluissa. Lautakunta tarkistaa saamansa ilmoitukset ja pyytää tarvittaessa lisäselvityksiä.

Selvitysten antamiseen on annettu pariin kertaan jatkoaikaa järjestelmänmuutoksen vuoksi ja osa paperisena annetuista ilmoituksista on vielä kirjaamatta.

– Ilmoitusvelvollisia on yli 50. Velvollisuus koskee Loimaan osalta valtuuston puheenjohtajistoa, elinympäristölautakunnan ja kaupunginhallituksen jäseniä ja varajäseniä sekä lautakuntien puheenjohtajia ja varapuheenjohtajia. Viranhaltijoista ilmoitusvelvollisia ovat kaupunginjohtaja ja lautakuntien esittelijät, arkistosihteeri Sami Männistö kertoo.

Luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden pitää jättää selvitys johtotehtävistään ja luottamustoimistaan yrityksissä ja muissa yhteisöissä sekä selvittää ilmoituksessa varallisuuttaan ja tehtävien hoitoon mahdollisesti vaikuttavia muita sidonnaisuuksiaan.