Pemamek suunnittelee merkittävää laajennusta

0
Pemamek suunnittelee jälleen toimitilojensa laajennusta. Tässä on käynnissä edellisen laajennuksen rakentaminen vuonna 2016. KUVA LL Arkisto/Lari Kiviranta

Loimaa/Lamminkatu

Pemamek oy suunnittelee 7 000 neliön laajennusta. Hitsausautomaatioratkaisuja valmistava loimaalaisyritys hakee rakennuslupaa Loimaan kaupungilta toimi- ja tuotantotilojensa laajentamiseen.

Laajennusta suunnitellaan Pemamekin nykyisten tilojen yhteyteen Lamminkadulle.

Yrityksessä on aiemminkin tehty mittavia laajennuksia (LL 30.6.2016), mutta nyt haettava lupa tarkoittaa tilojen merkittävää kasvamista. Vuonna 2017 Pemamek vihki käyttöön 6 000 neliön laajennuksen. Se toi Pemalle lisää kokoonpano- ja tuotantotilaa 50 prosenttia ja kasvatti jo silloin tehtaan kokonaispinta-alan lähes kahteen hehtaariin.

Viime syksynä yritys aloitti rekrytointikampanjan ja sen aloittamisen yhteydessä toimitusjohtaja Juha Mäkitalo kertoi Pemamekin tähtäävän liikevaihdon kaksinkertaistamiseen seuraavien 4–5 vuoden aikana ( LL 30.9.). Viime vuosina yrityksen liikevaihto on ollut noin 70 miljoonan euron luokkaa.

Työntekijöitä yrityksellä on 230–240. Suunnittelussa ja asennuksessa Pemamek työllistää säännöllisesti myös 50–70 ulkopuolista työntekijää.