Savo Volley edelleen voittamaton

0

Savo Volley – Hurrikaani 3-0 (25-19,25-23,25-18)

ottelusarja Savo Volleylle 2-0

 

Maanantain tapaan, kotijoukkue Savo Volley oli välierän toisessakin kohtaamisessa Hurrikaania vahvempi. Timo Tolvasen savolaisjoukkue teki maanantaihin verrattuna muutoksia loukkaantumisten takia kokoonpanoon, mutta sekään ei joukkueen pelin tasoa heilauttanut. Mikko Räsänen korvasi hakkurina Lelu Ojansivun ja Michael Michelaun loukkaannuttua maanantain pelin lopussa, miestä tuurasi Antti Siltala. Sekä Räsänen että Siltala hoitivat ruutunsa tyylikkäästi.

Tänään Savo Volley pelasi erien alut vahvasti. Se nappasi heti muutaman pisteen johdon, jonka se piti loppuun saakka. Savon kaltaisen joukkueen rutiinin ja kokemus on sitä luokkaa, että sitä on johtotilanteessa vaikea voittaa. Tämän myönsi myös Tapio Toiviainen. – Oltiin koko ajan hiukan altavastaajina. – Kun kaveri pääsee johtoon, sitä on vaikea voittaa. – Meidän pitää saada seuraavaan otteluun oma syöttöpeli vieläkin tehokkaammaksi, Toiviainen mietti.

Paljon kotijoukkueen tulivoimasta kertoo, että koko joukkueen hyökkäysprosentti oli 54%. Se teki vain neljä suoraa virhettä, minkä lisäksi torjuntapelaaminen toimi lähes täydellisesti. – Savo oli tänäänkin erinomainen. – Se pelasi todella hyvin, ja teki meistä huonoja, Jussi Heino kertasi. Heino vaihtoi toiseen erään Tapio Toiviaisen tilalle Aleksi Muukkosen, joka esiintyi positiivisesti. Muukkonen ehti saldota kahteen erään 11 pistettä ja kaksi ässää. – Muukkonen pääsi heti peliin sisälle ja pelasi erinomaisesti, päävalmentaja kehui.

Heino odottaa vesi kielellä perjantaita. Kokenut valmentaja tietää, että joukkue on ollut viime viikkoina kotisalissa vahva. – Yleisöä on tulossa paljon halliin, ja se meteli innostaa myös joukkuetta pelaamaan. – Savo saa pelata tosi hyvin, voittaakseen Loimaalle.

Joukkueet ovat nyt pelanneet kahdesti Kuopiossa vastakkain. Peräkkäisinä päivinä kotijoukkue on ollut puhtaasti 3-0 parempi. Se on osoittanut, että laaja materiaali kestää, vaikka joukkueesta tippuu loukkaantumisten takia pois useampikin pelaaja. Se, mikä on ollut silmiinpistävää, on Hurrikaanin tehokas laitapelaaminen, joka on ollut hukassa Savo Volleyn fyysisen ja kurinalaisen torjunnan kanssa. Erityisesti Jakub Kovac on tekemässä itsestään melkoista mörköä itsestään Hurrikaanille.

Savolaiset tietävät, mikä joukkuetta perjantaina Loimaalla odottaa. Kaikkiaan neljän kauden ajan Loimaalla itsekin pelannut Petteri Penttinen muistuttaa, että Loimaa on ollut aina vierasjoukkueelle vaikea paikka pelata. – Tiedän tarkalleen, minkälaista on pelata Loimaalla kotijoukkueen paidassa, ja kuinka paljon se antaa lisävoimaa joukkueelle. Samoilla linjoilla on kapteeni Toiviainen. – Kyllä tässä perjantaita odottaa ja sitä, että pääsee pelaamaan kotiyleisön eteen. – Koko joukkue tietää, että kotiyleisö on takanamme, joten tulee varmasti hyvä peli.

Perjantaina joukkueet kohtaavat välierissä kolmannen kerran. Kolmella voitolla etenee finaaliin.

 

Valtteri Arra