Savo Volley kukisti Hurrikaanin

0

Savo Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-21,25-20,25-22)

ottelusarja 1-0 Savo Volleylle

Välieräsarja kuopiolaisen Savo Volleyn ja Hurrikaani- Loimaan välillä alkoi maanantaina Kuopio- hallissa. Kotijoukkue Savo Volley on ottelusarjan ennakkosuosikki, sillä joukkue voitti vakuuttavasti runkosarjan ja Suomen cupin. Eikä savolaisjoukkue kyykännyt ennakkosuosikin paineiden alla, vaan tykitti kliinisen ja puhtaan voiton ottelusarjan ensimmäisestä näytöksestä.

Vaikka ottelun lopputulos on Hurrikaanille armoton, ei ottelu ollut kuitenkaan missään nimessä täysin kotijoukkueen hallintaa. Päinvastoin. Nuorekas ja ennakkoluuloton Hurrikaani haastoi jokaisessa erässä savolaisia, mutta hyvä ote ei kestänyt erien loppuun saakka. – Aloitettiin joka erä hyvin, kolmattakin johdettiin vielä kahteenkymmeneen pisteeseen saakka. – Lopussa kaveri tuli rinnalle ja ohi, Jussi Heino summasi. Heinoa tappio harmittaa, sillä päävalmentajan mielestä Savo Volley ei missään nimessä noussut erien lopuissa omalla pelaamisella ohi, vaan Hurrikaanin huolimattomuusvirheillä. – Meillä oli tänään hiukan huolimaton ensimmäinen kosketus, minkä jälkeen ei päästy pelaamaan riittävän hyvistä paikoista, Heino lisäsi.

Toisessa erässä Timo Tolvanen joutui tekemään hakkurivaihdon, kun Lelu Ojansivun olkapää ei puudutuspiikeistä huolimatta kestänyt pelaamista. Mikko Räsänen otti Ojansivun paikan, ja samalla hetkellä joukkueen pelin taso nousi selvästi. – Saatiin pelaamiseen uusi suunta, kun Räsänen tuli hakkuriksi, apuvalmentaja Petteri Penttinen totesi. Penttisen mukaan savolaiset olivat parempia syöttöruudussa ja torjuntapelaamisessa. Molemmat osa- alueet kirjattiin selvästi Savo Volleylle. Savolaiset syöttivät viisi ässää ja napsi 12 torjuntapistettä. Hurrikaani ei saanut yhtään ässää, ja torjuntoja sille kirjattiin seitsemän.

Kolmannen erän lopulla nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun kotijoukkueen yleispelaaja Michael Michelau loukkasi torjuntatilanteessa nilkan. Mies kannettiin kentältä pois, ja huomenna nähdään, saako Timo Tolvanen miehen vielä takaisin kentälle. Michelaun loukkaantuminen tiesi sitä, että Ojansivun tapaan tähän kauteen uransa päättävä Antti Siltala pääsi kentälle. – Savo pelasi odotetulla tavalla. – Laatuporukka vastassa, vaatii meiltä laadukasta pelaamista koko ajan, Heino mietti.

Hurrikaanin päävalmentaja sanoi olevansa huomisen suhteen rauhallinen. Heino näki, että tämänpäiväiset huolimattomuusvirheet kun saadaan karsittua, päästään kiusaamaan toden teolla ennakkosuosikkia.

Savolaisleirissä valmistaudutaan erityisen tarkkaan Antti Ropposen pelaamiseen. Tänään Ropponen oli tiukasti kotijoukkueen vartioinnissa, ja hakkurille merkittiin ”vain” 12 pistettä.

Joukkueet kohtaavat tiistaina Kuopiossa uudelleen. Sen jälkeen kolmas kohtaaminen on Loimaalla tulevana perjantaina. Otteluparista pääsee finaaliin kolmella voitolla.

 

Valtteri Arra