Talvisota ja ukrainan ”sotilasoperaatio”

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

On kulunut 82 vuotta talvisodan päättymisestä. Neuvostoliiton puolella Mainilassa puna-armeijan toimesta räjäytettiin ja siitä he syyttivät suomalaisia ja sen jälkeen sanoivat irti maittemme välillä olleen hyökkäämättömyyssopimuksen ja aloittivat sodan Suomea vastaan sotaa julistamatta marraskuun viimeisenä päivänä 1939.

Suuri naapuri ei kunnioittanut itsenäisyyttämme ja vapauttamme, vaan yritti miehittää maamme nopeilla iskuilla kahdessa viikossa, kuten olivat suunnitelleet. Urheiden puolustustaistelujen johdosta puna-armeija ei valloittanut maatamme. Tappiot olivat suuret kummallakin puolella ja rauhanteossa menetimme 10 prosenttia maa-alastamme ja 11 prosenttia kansastamme joutui jättämään kotinsa.

Tuska ja ahdistus koetti koko kansaamme! Olin yksi heistä kodittomista. Tätä sotaa Venäjän historia kutsuu pieneksi rajakahakaksi! Kunnia silloisille maamme puolustajille.
Nyt ei Neuvostoliittoa enää ole, mutta samalta suunnalta ja saman kansan johtajan toimesta alkoi sota Ukrainassa, tuossa Euroopan keskellä olevassa maassa, joka aivan varmasti haluaisi elää rauhassa naapureittensa kanssa ja rakentaa isänmaata paremmaksi tuleville polville.

Sota, jota siellä nyt käydään, on nyt kestänyt kolmatta viikkoa ja tuhot ovat valtaisia myös hyökkääjien keskuudessa. Mutta Venäjällä ei tätä kahinaa saa kutsua sodaksi, vaan se on sotilasoperaatio, jolla vapautetaan venäläisiä ukrainalaisten vallasta!

Venäjällä laadittiin pikavauhtia laki, jolla kielletään puhumasta sodasta jopa 15 vuoden vankeuden uhalla. Mutta näyttää nyt kyllä siltä, että vaienneet ovat vain ne, jotka tuodaan takaisin kotiin lauta-arkuissa. Jopa Venäjän ulkoministeri sanoi Turkin presidentille, ettei Venäjä ole hyökännyt! Hyvin on saatu peitetyksi, kun ei edes ulkoministeri tiedä.

Useita yhtymäkohtia löytyy talvisodasta ja tästä nyt käynnissä olevassa ”operaatiossa”, jota kyllä pitää sodaksi kutsua, sanokoon Putin vaikka mitä. Tämä viimeinen sota on ollut aikomuksena peittää suurilla valheilla kansalaisten tietoisuudesta ja siinä on vain osittain onnistuttu. Talous Venäjällä romahtaa ja sen kyllä huomaavat kaikki kansalaiset ja hinnat samalla nousevat. Niin käy muuallakin maailmassa.

Kun on tiedossa, että joskus sodan on loputtava, niin olisi paras lopettaa se heti, ettei tulisi vielä paljon tuhoa ja kärsimystä. Jo tällä sodalla Putin on saanut nimensä pysyvästi historian lehdille, joten tavoite on saavutettu. Hän on päässyt jo nyt muutamien keisareiden, sekä Stalinin ja Hitlerin petomaiseen joukkoon.

Talvisodan päättymisen muistopäivänä 13.3.2022

Eino Vepsä