Tiikerit pudotuspeliavauksessa vahvempi

0

Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (28-26,25-18,20-25,25-22)

 

Mestaruusliigan puolivälierät Kokkolan Tiikereiden ja Hurrikaani- Loimaan välillä avattiin tänään keskiviikkona Kokkolassa. Etukäteen oli ennakoitavissa, että ottelusarjasta on tulossa tasainen kamppailu. Ja avausottelu osoitti, että ennustus on käymässä toteen. Runkosarjan neljänneksi sijoittunut Tiikerit pelasi sen verran varmemmin, että sen onnistui kukistamaan runkosarjan viidenneksi jääneen vierasjoukkueen lähes kahden tunnin ja neljän erän väännön jälkeen. Kumpikaan joukkueista ei vielä ensimmäisessä kohtaamisessa esittänyt kovinkaan taidokasta lentopalloa, vaan läpi ottelun nähtiin paljon helppoja virheitä. Erityisesti syöttövirheet vaikeuttivat kummankin joukkueen pelaamista. Vielä alkuviikosta Tiikerit- joukkueessa oli runsaasti sairasteluja, mutta Mikko Keskisipilä sai kuitenkin kentälle parhaan seitsikon.

Hurrikaanille ottelussa jäi myös jossiteltavaa. Se nimittäin johti ensimmäistä erää 24-22 ja sillä oli kaikkiaan neljä eräpalloa. Yksikään eräpallotilanne ei tuottanut tulosta, mutta Tiikerit onnistui katkaisemaan heti, kun pääsi eräpalloon. Tästä noususta kotijoukkue sai lisää bensaa moottoriin, ja toinen erä meni selvästi kokkolalaisille. Toisessa erässä Jussi Heino vaihtoi Aleksi Muukkosen tilalle Tapio Toiviaisen, ja vaihdolla haettiin vastaanotto- ja puolustuspelaamiseen lisää tarkkuutta. Vaihto otettiin takaisin kolmannen alussa, mutta sekään ei muuttanut ottelun lopputulosta. Neljäs erä oli tasainen alusta saakka. Syöttövirheet lisääntyivät ja molemmille joukkueille merkittiin peräti viisi syöttövirhettä erään. Vaikka Oskari Keskinen ja Jere Mäkinen joutui loukkaantumisten takia vaihtoon, se ei Keskisipilän joukkueen menoa haitannut. Hurrikaanilla oli neljännessäkin erässä mahdollisuudet erävoittoon, mutta joukkueen pelaaminen oli kriittisillä hetkillä hiukan liian malttamatonta.

Kotijoukkue Tiikerit oli oikeutetusti voittaja, mutta tilastot ovat joukkueiden välillä lähes identtiset. Molempien joukkueiden valmennus oli scoutannut vastustajan hakkuripelaamisen tarkkaan, sillä niin Keskinen (13pist. 35%) kuin Antti Ropponen (21pist. 43%) eivät päässeet normitehoihin.

Hurrikaanin parhaana palkittiin uran ensimmäisessä Mestaruusliigan pudotuspeliottelussa Luka Marttila (14pist. +8). Marttila pelasi omalla tasollaan, hyökäten fiksusti ja syöttäen kaksi ässää.

-Vähän hermostunutta peliä meiltä. Ehkäpä kokemuksesta olisi ollut hyötyä joissain tilanteissa, Heino mietti pelin jälkeen. Päävalmentaja epäili, että kokemuksesta olisi saattanut olla hyötyä ensimmäisen erän lopussa, jossa joukkueella oli neljä eräpalloa. – Ehkäpä se kokemattomuus näkyi siinä, mutta nyt sitä kokemusta tulee kun pelataan, Heino heitti.

Heinon mukaan joukkueen pelaaminen ei ollut aivan sellaista, jota mies toivoi, ja jollaista oli ennakkoon suunniteltu. – Tänään vielä käydään peli läpi ja huomenna mietitään uutta pelitaktiikkaa. Aivan samanlainen valmistautuminen huomiseen peliin, oli alla voitto tai tappio, Heino tiesi.

 

Joukkueet kohtaavat uudestaan jo huomenna. Tiikerit pääsee otteluun ensimmäinen voitto taskussa. Hurrikaanin avausvoiton metsästys jatkuu, ja pienellä parantamisella vierasvoitto on lähellä. Tulevana sunnuntaina joukkueet pelaavat Loimaalla, poikkeuksellisesti kello 18.00 alkavassa ottelussa. Välieriin edetään kolmella voitolla.

 

Valtteri Arra