Vanhat järjestävät tanssinsa itse, lippuja myyty satoja

0
Liinu Laaksovirta, Kerttu Salo, Sanna Lahtinen, Minna Pullinen, Annikaisa Mykkänen ja Lasse Laaksovirta uskovat, että tupa on täynnä vanhojen tanssi-iltana. Tapahtuma on tärkeä opiskelijoille sekä heidän läheisilleen.

LOIMAA Vanhojen tanssien iltajuhlaa vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa opiskelijoiden järjestämänä. Tanssit tanssitaan Loimaan liikuntahallissa 8. huhtikuuta. Parketilla nähdään 25 paria.

Lukiolaiset Kerttu Salo, Sanna Lahtinen ja Liinu Laaksovirta eivät ole omien sanojensa mukaan vielä ehtineet jännittää lähestyvää h-hetkeä.

– Tässä on ollut niin paljon muuta, ettei ole vielä ehtinyt jännittämään. Sekin on ollut mielessä, että näihin aikoihin tanssit on yleensä peruttu. Tuntuu siltä, että kyllä ne vielä perutaan, Salo kertoo.

Vanhojen tanssien ympärillä on ollut huonoa tuuria. Koronan vuoksi tansseja on peruttu viime metreillä, mutta oppilaitoksen vetäytyminen yleisötilaisuuden järjestämisestä on uusi lisä takapakkien listaan.

Novidan Loimaan lukion näkemys on, ettei tuhannen ihmisen tapahtuma liity opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan (LL 30.9.2021).

Kun tieto linjauksesta tuli, toisen vuoden opiskelijat eivät jääneet tuleen makaamaan.

– Oli ihailtavaa seurata, miten jo seuraavana päivänä vanhemmille lähetettiin Wilma-viesti, kuinka he voisivat auttaa, lukiolaisen äiti Annikaisa Mykkänen sanoo.

Yli puolet vanhemmista tarjoutui avuksi. Huoltajia on tarvittu lähinnä lupien hakemisessa, ennakkolippujen myynnissä, äänentoistossa, kahvilan organisoinnissa ja tapahtumaa edeltävässä varainkeruussa.

Tanssikurssin opettaja Minna Parttimaa on ollut apuna järjestelyissä, samoin monet muut opettajat. He ovat nähneet, miten tärkeä kokemus vanhojen tanssipäivä opiskelijoille on.

– Onhan siitä jäänyt aikoinaan itsellekin hienoja muistoja, lukiolaisen äiti Minna Pullinen muistuttaa.

Koulu tarjoutui järjestämään vanhojen tanssit iltapäivätapahtumana, jonne pääsee rajallinen joukko kutsuvieraita. Se ei lukiolaisille riittänyt. Mykkänen ja Pullinen muistuttavat, ettei iltapäivä välttämättä edes sovi vanhempien työaikoihin. Siksi iltajuhlalle on painavat perustelut olemassa.

Iltajuhlaan myytiin ensimmäisen viikon aikana 400 lippua. Tikettejä kaupataan Loimaan Keilahallissa.

Vaikka tapahtuman järjestäminen on ollut stressaavaa, tanssikurssilla on ollut Salon, Lahtisen ja Laaksovirran mielestä hauskaa. Vanhojen omassa ohjelmanumerossa kuullaan sekoitus tämän päivän musiikkia, ja vanhemmatkin pääsevät tanssimaan, vaikka perinteiset parinvaihtotanssit jätetään välistä koronatilanteen vuoksi.

Vanhojen tanssit Loimaan liikuntahallissa pe 8.4. klo 18. Ovet aukeavat klo 16.30. Tapahtuma on maksullinen.