Vapaa maailma rokkaa Ukrainan puolesta – Lipputulot sotaa Loimaalle paenneille

0
Toni Lehtonen ja Johannes Häyhä ovat puuhanneet viime päivät hyväntekeväisyyskonserttia Loimaalle. Lauantaina sitten jytisee. Hiukan miehiä jännittää, miten väki löytää takaisin elävän musiikin pariin, kun korona on siirrellyt ja perunut tapahtumia kaksi vuotta. – Toisaalta ihmisillä on varmaan jo hurja live-musiikin nälkä, miehet arvelevat.

LOIMAA Sport Bar Loimaan Live Clubissa järjestetään lauantaina hyväntekeväisyyskonsertti Ukrainasta sotaa Loimaalle paenneiden perheiden hyväksi. Tapahtuman lipputulot käytetään lyhentämättömänä Citymarketissa käynnissä olevaan lahjakorttiavustuskampanjaan. Lahjakortit toimitetaan Loimaan evankelisen kansanopiston tiloissa majoittuville ukrainalaisille lapsiperheille.

Konsertin taustalla häärivät ravintolapäällikkö Johannes Häyhä, ohjelmavastaava Toni Lehtonen ja tekniikkavastaava Eeli Toppari. Lisäksi tapahtumaa tukee joukko paikallisia yrityksiä.

– Idea tuli Tonilta ihan perinteisessä suunnittelupalaverissa, ja se alkoi jatkojalostua heti, Häyhä muistelee.

– Bändikattaus saatiin kasaan muutamassa päivässä. Kaikki joita kysyimme mukaan, ilmaisivat kannatuksensa asialle. Joitain päällekkäisyyksiä ja aikatauluongelmia ilmeni, mutta se on ymmärrettävää näin kireällä aikataululla, Lehtonen kiittelee.

LAUANTAINA Ukrainan puolesta soittavat turkulainen pitkän linjan glam-punkryhmä Rendez-Vous ja loimaalaisvahvistettu punkahtava May7th samasta kaupungista. Loimaalaisväriä tapahtumaan tuovat paikallispunkin vetreä veteraanipumppu Pesusienet Ehdolla!, pop-musiikkia esittävä Lehmus sekä cover-bändinä mainetta luonut Half-Dozen trio.

– Kun konsertin järjestäjä otti yhteyttä ja kysyi meitä mukaan, olimme heti valmiit, Pesusienet Ehdolla! -yhtyeen laulaja Jari Torkkeli kertoo.

– Olen osallistunut Turussa mielenosoitukseen ja lahjoittanut rahaa keräyksiin. Tukikeikat ovat bändeille konkreettinen tapa auttaa ihmisiä hädän keskellä.

KULTTUURILLA ja hyväntekeväisyydellä onkin pitkä ja kaunis yhteinen historia. Häyhä ja Lehtonen toivovat, että tähän historian ketjuun syntyy Loimaalla lauantaina yksi ikimuistoinen lenkki lisää.

– Clubille mahtuu monta sataa ihmistä, ja kympin pääsylipulla näkee viisi bändiä. Mitä enemmän lippuja menee kaupaksi, sitä enemmän pystymme yhdessä auttamaan. Tämä on mukava ja helppo tapa kohdistaa apu suoraan niille sodasta kärsiville, jotka ovat saapuneet tänne Loimaalle, Häyhä ja Lehtonen kannustavat ihmisiä mukaan.

Lehtonen korostaa, että tapahtuman järjestäjät tiedostavat hyvin, että rokkia soitetaan tällä kerralla vakavan asian puolesta.

– Ukraina on varmasti monella tapaa läsnä konsertti-illassa. Tavoitteena on kuitenkin pitää hauskaa aivan erityisen hyvässä hengessä, hienojen yhtyeiden esiintymisistä nauttien.

Konsertti Ukrainasta sotaa paenneiden perheiden hyväksi Sport Bar Loimaan Live Clubissa la 26.3. alkaen klo 20. Tapahtuma on maksullinen ja tarkoitettu täysi-ikäisille.