Akaa- Volley tasoitti sarjan

0

Akaa- Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-19,25-23,27-25)

 

ottelusarja 1-1

 

Tiistaina oli Hurrikaanilla ensimmäinen mahdollisuus voittaa Mestaruusliigan pronssimitalit. Sunnuntain kotivoiton jälkeen se lähti luottavaisena Akaaseen. Kotijoukkue Akaa osoitti, mikä merkitys kokemuksella on mitalipeleistä. Akaa- Volley paransi pelaamistaan huomattavasti sunnuntaisesta, ja vastaavasti Hurrikaani sortui virheisiin. Kotijoukkueen kokenut osasto kapteeni Joni Mikkosen johdolla näytti, että ottelusarjan kohtaloa ei ole vielä sinetöity. – Hieno oli tunnelma, tällaisia pelejä on koko kausi odotettu, isäntien Urpo Sivula myönsi. Sivulan mukaan nuorilla saattaa olla liikaa ajatuksia tällaisissa peleissä, kun pitäisi vaan pelata rennosti ja mennä tunteella. – Tänään yritettiin syöttää rohkeammin, ja se myös onnistui. – Huominen tulee äkkiä, pitää koittaa päästä ehjänä kentälle, Sivula nauroi.

Vaikka ottelu meni kolmessa erässä akaalaisille, jäi Hurrikaanilla hampaankoloon toisen ja kolmannen erän johtopaikan menettäminen. Toisessa erässä Hurrikaani johti 12-8 ja kaikki näytti tässä vaiheessa hyvältä. Yksi Sauli Sinkkosen syöttövuoro muutti lopulta koko erän kohtalon. Sinkkosen syöttövuorolla kotijoukkue siirtyi pisteellä johtoon. Kolmannen erän menetys oli vieläkin katkerampi. Hurrikaanilla oli kaikkiaan kolme eräpalloa, joista se ei saanut yhdestäkään erää päättymään. Kun Akaalla oli ensimmäisen kerran mahdollisuus otteluvoittoon, syötti kapteeni Mikkonen ässän kenttään. – Kokemuksesta saattaa olla tällaisissa tilanteissa hyötyä. – Ainakaan itse en jännitä näissä tilanteissa, joukkueensa parhaan palkittu Mikkonen myönsi.

Joukkueilla on vajaa vuorokausi aikaa palautua ja keskittyä uuteen kamppailuun. Keskiviikon pelin voittaja nappaa tämän kauden osalta pronssimitalit. Tilanne on herkullinen, sillä Akaalla on kokemuksesta hyötyä, mutta nuorella Hurrikaanilla on taas fyysinen puoli kunnossa. On selvää, että vanhemmalla kaartilla jalka alkaa painamaan jossain vaiheessa, mutta loimaalaisten isoin kysymysmerkki on paineensietokyky. Tiistain tyylisellä pelillä ei keskiviikkonakaan voittoa irtoa, mutta paljoa ei myöskään tarvitse parantaa.

Otteluun on jälleen tulossa valtavasti Hurrikaanifaneja, joten tiistain kaltainen sirkus on odotettavissa myös keskiviikkona.

 

Valtteri Arra