Alastaro nappasi pakkovoiton Raahen jättiyleisön edessä

0
Mikke Louhela oli hattutempullaan kentän kuningas. (Arkistokuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat teki pääsiäisenä sen, mitä heiltä Raahessa odotettiin. Joukkue haki futsalin liigakarsinnoissa voiton AS Moonista maalein 0-3.

Parketilla nähtiin melkoinen ryhtiliike karsintojen avausosaan verrattaessa. Kyseisessä ottelussa Moon oli tehnyt viininpunaisten puolustuksesta reikäjuustoa. Tämä antoikin hyvät suuntaviivat AU:n Raahe-ryöstöön. Puolustuspeli oli saatava kuntoon, ja siinä toden totta onnistuttiin.

Tolppien välissä Henri Saarinen pelasi huippupelin, mutta ennen kaikkea koko joukkue puolusti omaa maalia sellaisella työmoraalilla, jota harvoin on nähty. Tätä auttoi se, että avausosan murskajaisista oli osattu poimia videolta talteen niitä asioita, joihin oli pakko reagoida. AU laski prässilinjaansa selvästi alemmas, mikä johti siihen, että Moon ei saanut tällä kertaa yhden ainutta ylivoimahyökkäystä. Tämä oli kivijalka hienolle voitolle.

Kuten toivoa saattoi, niin Alastaron tekeminen hyökkäyspäässä näytti Mikke Louhelan pelikiellosta paluun myötä taas virkeältä. Louhela otti tahtipuikon omiin käsiinsä ja niittasi ottelun kaikki kolme maalia. Jokainen näistä syntyi vasta toisella jaksolla. Hänet palkittiin ansaitusti Purppuralohikäärmeiden parhaana pelaajana.

Voiton lisäksi AU pääsi kokemaan sellaisen elämyksen, jollaista se ei ole ennen kokenut. Joukkue pääsi pilaamaan Moonin nousujuhlat ennätysyleisön edessä. Raahessa eletään kaikkien aikojen futsal-kevättä ja se näkyi siinä, että ottelu oli loppuunmyyty. Halliin mahtui 543 katsojaa ja 100 epäonnekasta jäi vielä ovien ulkopuolelle manailemaan, kun enempää ihmisiä tapahtumaan ei pystynyt enää ottamaan.

Sen lisäksi, että yleisöä oli paljon, se oli myös äänekäs. Kiivas raahelaisyleisö otti jo alkulämmittelyn aikana muutamia AU-pelaajia silmätikuikseen, hyvän maun rajoissa totta kai. AU-valmennus painotti pukukopissa, että kaikkein tärkeintä oli välttää aikaista kotijoukkueen maalia. Tuota yleisöä ja kotijoukkuetta ei saanut päästää enempää hurmostilaan, mitä se jo ennen alkuvihellystä oli. Tässä AU luonnollisesti onnistui täydellisesti, kun se ei ainuttakaan maalia päästänyt.

Oli hienoa huomata, kuinka myös AU:n pelaajat pystyivät hyödyntämään yleisön energiaa omaan tekemiseensä. Jännitystä kesti vain pelin pari ensimmäistä vaihtoa, mutta sitten jokainen viininpunainen näytti sopeutuvan mölyyn ja osasi nauttia.

Liikaa voittoa ei pysty vielä mehustelemaan, sillä työ on vasta puolivälissä. Tulevana sunnuntaina on jälleen uusi pakkovoiton paikka. Ottelusarja on nyt tasan 1-1, kun kahdella voitolla saavuttaa liigapaikan kaudelle 2022-2023. Ratkaiseva peli pelataan sunnuntaina 24.4. Loimaan liikuntahallissa klo 13.00. Lähtökohdat eivät paljoa herkullisemmat voisi olla, joten myös AU odottaa oman yleisöennätyksensä paukkuvan uusille satasille.