Alastaron Urheilijat pelaa Futsal-Liigassa myös ensi kaudella

1
Alastaron Urheilijat. Ylärivi: Kaarlo Parkkinen (vas.), Jesse Happonen, Jani Luoma, Sami Happonen, Saska Saveljeff, Aleksi Pekonen, Rei Hoda, Otto Rouhiainen, Petri Niinimäki. Alarivi: Mikke Louhela (vas.), Teemu Virtanen, Akseli Mäkinen, Emdad Palani, Henri Saarinen, Tuomas Happonen, Riku Tamminen ja Juuso Loponen. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat päihitti sunnuntaina liigakarsinnoissa toistamiseen raahelaisen AS Moonin. Ottelu päättyi Loimaan liikuntahallilla maalilukemin 3-1.

Tämä tarkoittaa sitä, että AU:n pelit jatkuvat myös kaudella 2022-2023 Futsal-Liigassa. Moon jatkaa puolestaan kahdeksatta vuotta putkeen Futsal-Ykkösessä.

AU jatkoi ratkaisuottelussa siitä, mihin se Raahessa jäi. Moon ei ollut keksinyt viikossa pelityyliinsä uusia juttuja. Viininpunaisten kurinalainen puolustuspelaaminen oli joukkueen tärkein osa ottelusuunnitelmaa. Vierasjoukkue pysyi hyvin poissa maalipaikoilta.

Kotijoukkue pystyi luomaan joukkueista tasaisemmin maalipaikkoja. Se konkretisoitui myös tulostaululle ensimmäisen jakson lopussa, kun Mikke Louhelan vasuri löysi alakulmaan Jani Luoman syötöstä. Avausmaali oli ottelun kulun kannalta luonnollisesti henkisesti tärkeä.

Ottelussa haisi ratkaisun maku toisen jakson avauskympillä, kun AU karkasi kolmen maalin johtoon. Toinen osumista oli raahelaispuolustajan epäonninen oma maali. 3-0-maali oli puolestaan Alastaron ykkösketjun taidonnäyte. Pallo liikkui upeasti jalasta toiseen ja lopulta Luoma löysi maalin edustalle rynnineen Tuomas Happosen, joka liukui pallon verkkoon voimalla.

Moon näytti selvästi alistuneelta ja sen oli pakko reagoida kenttätapahtumiin. Tällä kertaa ratkaisuna oli ottaa lentävä maalivahti käyttöön reilut kymmenen minuuttia ennen ottelun päättymistä. Tavallaan ratkaisu oli täysin oikea, sillä joukkue ei tuntunut enää muutoin pääsevän maalipaikoille. Keltapaidat onnistuivat kaventamaan peliä maalin verran. AU pääsi yrittämään laukauksia viitisen kertaa tyhjiin, mutta sihti oli hukassa näissä tilanteissa.

Enempää maaleja ei nähty, joten Alastaron säilymisjuhlat saivat alkaa. Liigapaikkaa toden totta sietää juhlia, kun ottaa huomioon kauden kulun. Takana on pitkä ja kivinen tie, mutta lopulta tavoitteeseen päästiin, vaikka hieman ylitöiksi meni.

Purppuralohikäärmeet näytti kevään peleissä luonteen lujuuttaan, kun pakkovoittojen hetkillä joukkue poistui parketilta aina voittajana. Nämä ovat pelaajille arvokkaita kokemuksia jatkoa ajatellen. Ennen suurempia analyysejä koko joukkue ansaitsee kiitoksen asenteestaan kentällä. Shortseja kului kovaa tahtia, kun pelaajat liukuivat vastustajien laukausten tielle kerta toisensa jälkeen ja pistivät itsensä likoon. Kasassa on joukkue isolla J:llä.

1 KOMMENTTI

  1. Mainiota. Seura voi lähteä toiseen liigakauteen kokemuksia rikkaampana. Nyt hankittu kokemus auttaa monella tapaa niin pelaajia, valmentajia kun seurajohtoa. Tästä lähtee.

Kommenttien lisääminen on estetty.