Entisen kauppakeskuksen purkamista selvitetään parhaillaan Oripäässä

0
Toistaiseksi on avoinna, puretaanko kauppakeskuksesta myös niin sanottu vanhan rautakaupan puoli, joka näkyy kuvassa vasemmalla. Kuva: LL arkisto / Lari Kiviranta.

ORIPÄÄN kunta on käynnistänyt keskustassa sijaitsevan entisen kauppakeskuksen purkusuunnittelun.
Tekninen johtaja Miika Hämäläinen kertoo, että alueella on tehty katselmuksia, aloitettu tuholaistorjunta ja seuraavana vuorossa on asbestikartoitus.
– Selvitämme parhaillaan, mitä täytyy tehdä ennen purkua. Paikalla on käyty myös konsultin kanssa.
Kyse on entisestä Osuusliikkeen kiinteistöstä, jossa on aiemmin toiminut muun muassa Siwa ja K-market. Kunta osti kiinteistön puolisentoista vuotta sitten.

Kunta on varannut kauppakeskuksen osittaiseen purkamiseen 150 000 euron määrärahan tälle vuodelle. Aiemmin suunnitelmissa on ollut, että purkaminen koskisi kiinteistön matalaa osaa, sen sijaan korkeampi osa eli niin sanotun vanhan rautakaupan puoli olisi tarkoitus säilyttää (LL 2.12.2021).
Hämäläinen sanoo, ettei toistaiseksi voi sulkea pois sitäkään, etteikö vanhaa rautakaupan puoltakin voitaisi purkaa, sillä sen kunnostaminen olisi hintavaa.
Vanhan rautakaupan ja matalan osan takana sijaitsevat korkeat viljasiilot sisältyvät purkusuunnitelmiin.
Teknisen johtajan mukaan olennaista on päättää seuraavaksi siitä, mitä alueelle tulee purkamisen jälkeen. Tieto alueen jatkokäytöstä vaikuttaa muun muassa purkamisaikatauluun ja siihen, voidaanko puretun kiinteistön betonimurskaa aikanaan hyödyntää alueella.
Hän sanoo, että kauppakeskuksen purkamisesta ja alueen jatkokäytöstä on tarkoitus keskustella paikallisten yrittäjien kanssa lähiaikoina.