Hoitajalakko näkyy koronanäytteenotossa – rokotukset jatkuvat Loimaalla ja Oripäässä

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Hoitajalakon vuoksi virallisia koronanäytteitä on otettu julkisen terveydenhuollon puolella erittäin vähän tällä viikolla.
Loimaan kaupungin tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki kertoo, että sairaalan vieressä oleva drive-in ei ole ollut lainkaan käytössä kuluneella viikolla.
Hän sanoo, että julkisen terveydenhuollon näytteenotto on keskittynyt Loimaalla riskiryhmäläisiin sekä hoivakotien asukkaisiin ja osastohoidossa oleviin henkilöihin. Hänen mukaansa terveysasemillakin on otettu joitain näytteitä, jos tilanne on ollut akuutti, mutta esimerkiksi tartuntatautipäivärahatodistusta varten näytteitä ei ole otettu julkisella puolella.

Yli 80-vuotiaiden neljänsien koronarokotusten antaminen on alkanut Loimaalla. Santamäki kertoo, että tiistaina kävi rokotteella ajanvarauksella noin 300 ihmistä, joista suuri osa oli neljännen annoksen saajia. Hän pahoittelee sitä, että tiistain rokotuksessa oli alkuun kova ruuhka. Hän arvelee monen saapuneen ajoissa paikalle huonon kelin takia.
Rokotukset jatkuvat ilman ajanvarausta kaikille yli 5-vuotiaille lauantaina Pääterveysasemalla kello 9–15. Tuolloin käytössä on noin tuhat rokoteannosta, ja rokotteena on Comirnatyn ja Modernan rokotetta. Santamäki muistuttaa, että jos joku haluaa uutta Novavaxin rokotetta, sitä varten on varattava aika erikseen.
Ensi viikolla keskiviikkona iltapäivästä on puolestaan vastaava pop up -rokotustapahtuma Oripään terveysasemalla.