Kokemus vei lopulta voiton – Hurrikaani ei yltänyt pronssiin

0

Akaa-Volley – Hurrikaani-Loimaa 3-1 (22-25, 26-24, 25-23, 28-26)

 

Tällä kaudella Mestaruusliigan pronssimitalien osoite on Akaa. Akaa- Volley näytti kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa, että kokemus on kovaa valttia. Vaikka ottelu oli tänään hyvin tasainen, on Akaa- Volley ansainnut seurahistorian ensimmäiset mitalit.

Kaikki neljä erää menivät hyvin pitkälti samalla kaavalla. Molemmat joukkueet saivat omat hetkensä ja kasvattivat eroa vastustajaan, mutta jollain ihmeen tavalla, erän loppu mentiin jälleen tasatahtia. Ottelulle oli tyypillistä, että molemmat joukkueet onnistuvat omalla syöttövuorolla tekemään pitkiä pisteputkia, mutta niiden jälkeen tuli romahdus, ja kaveri pääsi taas kiinni. Paljon saa Akaa- Volley kiittää hakkuri Urpo Sivulaa (26pist.), joka oli ottelun ehdoton tähti.

Avauserässä energisesti ja rohkeasti pelannut Hurrikaani pääsi niskan päälle ottelun alun haparoinnin jälkeen. Miro Leinosen peräkkäiset ässät käynnistivät Hurrikaanin moottorin. Ja erän puolivälissä Luka Marttila toisti Leinosen tempun, ja tilanne oli 18-15 loimaalaisille. Akaa pääsi parin pisteen päähän parhaimmillaan, mutta ei lähemmäksi.

Koko ottelun ja ottelusarjan kriittisen hetki tuli toisessa erässä. Hurrikaani nappasi 14-7 johdon, ja peli näytti vapautuneelta. Tässä erässä vierasjoukkueen hyökkäysprosentti oli peräti 59% ja sen lisäksi torjuntapeli oli tiivistä. Hetkittäin Hurrikaani sai Akaa- Volleyn näyttämään jopa huonolta. Mitä pidemmälle toinen erä eteni, sitä lähemmäksi kotijoukkue pääsi. Sivula ja Kristo Kollo paukuttelivat tasaiseen tahtiin laidasta pisteitä, Sauli Sinkkosen säestäessä keskellä. Jussi Heino turvautui aikalisään joukkueen johtaessa vielä 16-13, mutta nuorisojoukkueen peli alkoi lipsumaan. Kollon kahdella ässä tilanne tasoittui 23-23, ja erän päätös tuli kahdella Aleksi Muukkosen hyökkäysvirheellä. Erän hallintaa kuvastaa hyvin, että akaalaiset menivät erässä ensimmäisen kerran johtoon, kun heillä oli eräpallo 25-24!

Ottelun kaksi viimeistä erää olivat vuoristorataa. Ottelun taso laski, mutta jännitys kasvoi. Nähtiin pitkiä palloralleja, hienoja puolustuksia ja kovaa taistelua. Yli 550 katsojaa koki lentopalloa parhaimmillaan. Meteli hallissa oli niin infernaalista, että pelaajien kommunikointi kentällä oli lähes mahdotonta. Ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sen vähemmän kokenut Akaa- Volley teki ns. helppoja virheitä. Hurrikaani vastaavasti sortui koheltamiseen, ja osittain myös maltti unohtui. Kahdessa viimeisessä erässä Akaa onnistui parantamaan myös torjuntapelaamista. Se nappasi kolmannessa ja neljännessä erässä yhteensä kymmenen torjuntapistettä.

Pelin jälkeen Hurrikaanileiristä ei kommentteja irronnut. Käsittämättömän avauskauden liigassa pelannut Luka Marttila myönsi, että johtotilanteessa muutamilla omilla virheillä kaveri pääsi mukaan. – Olihan näissä peleissä hieno pelata, kun oli yleisöä ja tunnelmaa, Marttila myönsi.

 

Valtteri Arra