KOPIT ”Miksi saa tankata ilmaiseksi?”

0
Arkistokuva: LL/TS Riitta Salmi

Pääsiäinen lähestyy, toimittava sen arvon mukaan.

Miltä kuulostaisi lehti-ilmoitus: Tule ja tankkaa autosi ilmaiseksi. Ilmaisia bensan jakopisteitä 5 kpl! Tosi hyvältä kuulostaisi, mutta ette ikinä tule tällaista ilmoitusta lehdestä lukemaan. Vaan, jos olet varakas ja olet voinut ostaa sähköauton, niin jopa voitkin tällaisen ilmoituksen lehdestä lukea. Tule ja lataa autosi ilmaiseksi ja niin usein kuin tarvitsee. Äläkä huolehdi perus- tai siirtomaksuista, sillä niitä ei ole. Mutta. Miksi sähkö on talouksille sitten niin kallista, jos se on niin halpaa, että sitä on varaa jakaa ilmaiseksi autoilijoille, joita tankilla käydessä rokotetaan kunnolla ja huomenna taas vähän enemmän? Kovasti tuntuu siltä, että sähköstäkin kyllä maksetaan, mutta maksaja ei ole lataaja, vaan joku muu. Ja kun sattuu sähkökatko, ja kyllähän niitä sattuu, niin et lataa autoasi eikä toimi mikään muukaan sähköllä toimiva. Silloin täytyy päräyttää käyntiin bensa- tai dieselmoottorilla käyvä ambulanssi tai paloauto tai poliisiauto, jos niitä viherryksen jälkeen vielä on, sillä joka päivä näitä tarvitaan.

Tellu

80 km kattonopeus polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi.

Nyt kun näitä hometaloja puretaan, niin eikö voisi samalla tutkia mistä se home on sinne tullut. Opittais tätäkin kautta tekemään paremmin. Maalaisjärjellä ilmanvaihto on pielessä, korvausilma tulee hallitsemattomasti vaikka mistä.

Ukon ajatuksia