KOPIT ”Sinä, joka näytät keskisormea kaupungilla”

0
Kuvituskuva. LL Arkisto/TS/Jerkku

Sinä vanhempi mies, joka näytät keskisormea kaupungilla, niin pitäisikö sun katsoa peiliin?

 

Lehdissä näkee usein ilmoituksia ”…lapsemme sai kasteessa nimen…”. Kasteessa ei anneta nimeä. Vanhemmat antavat nimen ennen kastetta, ja pappi toimittaa kasteen sakramentin, jossa lapsi liitetään Jumalan seurakuntaan (kutsutaan nimeltä). Jos nimi julkistetaan vasta kastetilaisuudessa, voisi ilmoitus olla; ”lapsemme sai nimen ja kasteen ”.

Mummeli

 

Palkoista ei pidä purnata, jokainen tienaa sen mitä tienaa. Jos tilipussia katsoo, jokainen saisi lakkoilla.

 

Taisto Levo kirjoitti ihan oikein Suomen hallituksen liian kunnianhimoisista ilmastotavoitteista. Kun Intia, Kiina, Brasilia, Afrikka ja myöskin Venäjä yrittävät parantaa kansalaistensa elintasoa, eivät siinä ilmastoasiat ole ensimmäisenä mielessä. Pelkästään käynnissä oleva Ukrainan sota tuottaa hiilidioksidia ym. saasteita monin verroin verrattuna Suomen ”säästöihin”. On väärin johtaa nuoria harhaan ja antaa heidän uskoa, että nyt maailma pelastuu, kun Suomen hallituksessa on niin päätetty. Eikä tämä tarkoita edelleenkään sitä, etten ymmärtäisi ilmaston huonoa tilaa. Mutta kyllä fakta vaan on se, ettei kannata enää enempää pilata Suomen taloutta liian kyseenalaisella kunnianhimolla. Maailma ei valitettavasti pelastu, mutta Suomen talous on jo romahtanut. Katsokaapa vaikka velan määrää. Eikä kaikki johdu koronasta tai sodasta. Suuri osa kohonneista hinnoista johtuu ilmastokiimasta.

Matti Ojala