KOPIT ”SMP ei nöyristellyt”

0
Kopittelija kiittelee, että Veikko Vennamon johtama SMP oli ainoa puolue, joka ei aikoinaan nöyristellyt Neuvostoliittoa. KUVA: LL Arkisto/TS

Onko posti palkannut Alastarolla K-marketin eteen vartijat vartioimaan postilaatikkoa?

Ohikulkija

Loimaan kaupungin kotihoito on kova laskuttamaan eläkeläisiltä. Kuukausittainen yli 400 euron lasku on liikaa. Kirjalliseen oikaisuvaatimukseen, jyrkän ns. karhumarkkinan vuoksi, hyvinvointilautakunta ei vastaa.

Antti Nokso-Koivisto

Katselin juuri dokumentin Intian suurkaupungista Delhistä. Jokseenkin kaikki 20 miljoonan asukkaan saasteet lasketaan suoraa jokeen, neljä kaatopaikkaa on kaupungin korkeimmat kohdat ja näkyvyys 150 metriä. Muutosta parempaan on vaikea kuvitella. Tämän kaltaisia saasteen pesiä on pallollamme lukematon määrä. Ja Suomi yhden promillen väestön maa kuvittelee pelastavansa maapallon ilmastomuutokselta. Miten me voimme hyväksyä veronkorotukset, jonka tuotolla meille uskotellaan ”pelastavamme” pallomme lämpenemisen?

Taisto Levo

Nato kuulemma tuo nyt ääniä kokoomukselle. Se vähän kyllä ihmetyttää, koska pikkuhiljaa kaikki puolueet ovat kääntyneet Naton kannalle johtuen yksinomaan Ukrainan tilanteesta, ei kokoomuksesta. Kekkosen aikana, kun kaikki nöyristelivät Neuvostoliittoa, oli yksi puolue, joka sitä ei tehnyt. Se ei ollut kokoomus vaan Suomen Maaseudun Puolue, johtajanaan Veikko Vennamo. Puolueesta tuli Soinin aikana perussuomalaiset ry. Ja puolustusministeri Jussi Niinistö kannatti Natoa ihan avoimesti. Ja oli sitä mieltä, että Horneteja pitäisi tilata ainakin sata kappaletta 64 sijaan. Miehelle naureskeltiin avoimesti. Mutta mites sitten kävikään?

Matti Ojala

Kiitos Loimaan kirjastolle. Vanha lehtijuttu löytyi. Samoin kiitos Loimaan Lehden toimitukseen kuvasta. Aikamatka 16 vuoden taa voi alkaa.

Hyvää asiakaspalvelua

Sovittelulautakunnan asettaminen on oikea ratkaisu julkisensektorin palkkakiistaan. Neuvotteluosapuoleksi tarvitaan myös hyvinvointialueiden neuvottelijat. Ensivuoden alusta hyvinvointialueet maksavat sotealan palkat, eivät enää kunnat tai kuntayhtymät. Vaalien aikana puhuttiin että samanlaisesta työstä tulisi sama palkka. Tarkoittaen kuulemma että korkeat palkat pysyisivät ennallaan ja samasta työstä vastaavasti maksettavat matalemmat palkat korotettaisiin parempien palkkojen tasolle. Tämä edellyttää että työn vaativuusluokitukset uusitaan. Tämä edellyttää myös sovittelulautakuntaa ja hyvinvointialueiden edustusta.

Uolevi

LVI Koivusaarelle iso kiitos, hyvästä ja nopeasta palvelusta. Parhaimmat putkimiehet Loimaalla!