Liikennemerkkien uusiminen alkaa Suopellon alueesta

0
Sääolosuhteiden syömiä ja tienkäyttäjien tönimiä liikennemerkkejä uusitaan tarpeen mukaan.

LOIMAAN SUOPELLON alueen katu- ja liikennemerkit uusitaan kevään ja alkukesän aikana. Liikennemerkit tilattiin viime syksynä.

– Olen kierrellyt paikkoja, ja se näyttäisi olevan huonoimmassa kunnossa, kaupungin puutarhuri Matti Rautakumpu perustelee asuinalueen valintaa.

Hankintaan lukeutuvat kaikki teiden nimistä kevyen liikenteen väylien viittoihin, yhteensä noin sata merkkiä.

– Kaikki, mikä tolpassa roikkuu. Tai jos tämän jälkeen ei roikkuisi enää.

Rautakumpu viittaa työhön olennaisena osana kuuluvaan tolppien oikomiseen. Mahdollisen maanmuokkaustarpeen vuoksi urakka aloitetaan, kun routa on kunnolla sulanut. Rautakumpu arvelee merkkisavotan alkavan toukokuussa ja työllistävän kaupungin työntekijöitä muutaman viikon verran.

TIENVIITAT ja liikennemerkit eivät ole ikuisia. Ne ovat säiden armoilla ja voivat siksi menettää pintansa. Tolpat vääntyvät, jos lumiaura osuu niitä päin. Autotkin moukaroivat aika ajoin liikennemerkkejä.

– Ja routakin myllää, Rautakumpu muistuttaa.

Kiinteistöjen käyttötarkoituksen muutos tai uuden kiinteistön pystytys voi niin ikään muuttaa viitoituksen tarvetta.

Huonokuntoisista tai vanhentuneista liikennemerkeistä ja tienviitoista voi ilmoittaa kaupungin verkkosivujen palautekanavan kautta.

Kaupungin vastuulla eivät ole Ely-keskuksen tienpidon alueella olevat merkit. Toisin sanoen pois luetaan kaava-alueen ulkopuoliset väylät ja isoimmat tiet, kuten Pikatie ja Vakkatie.

Rautakummun mukaan olisi hyvä, että asukkaat olisivat aktiivisia ilmoittelijoita, sillä kaupungin oma väki ei välttämättä hoksaa kaikkia puutteita.

– Merkkejä uusitaan ympäri Loimaata jatkuvasti, kun huomataan jokin kriittinen merkki, Rautakumpu vakuuttaa ja kertoo kokonaisvaltaisen viittauudistamisen jatkuvan tulevina vuosina muilla asuinalueilla.