Lisää liksaa ja henkilöstöresurssi kuntoon!

0
Joukko loimaalaisia Tehyn ja Superin jäseniä lähti keväällä Loimaan Kauppatorilta Turkuun hoitajien yhteiseen mielenosoitukseen. Kopittelija toivoo hoitajille lisää palkkaa. KUVA: LL Arkisto

LOIMAA Loimaalaisia Tehyn ja Superin hoitajajärjestöjen jäseniä lähti perjantaina iltapäivällä Kauppatorilta kohti Turussa järjestettävää hoitajalakkoa tukevaa mielenosoitusta. Hoitajat vaativat tuntuvia palkankorotuksia sekä vuosikausia jatkuneen henkilöstövajeen paikkaamista.
Järjestöt ovat linjanneet, että sote-henkilöstön palkkoja pitää nostaa viiden vuoden aikana 3,6 prosenttia vuosittain tavanomaisten sopimuskorotusten lisäksi.
Mielenosoitusreissuun osallistuneen Tehyn Loimaan seudun ammattiosaston pääluottamusmiehen Kirsi Vesalan mukaan loimaalaiset hoitajat kannattavat valtakunnallisia vaatimuksia jämäkästi. He ovat huolissaan myös alan tulevaisuudesta: palkkatason pitää olla sellainen, että ala kiinnostaa myös nuoria ja henkilöstöresurssi saadaan asianmukaiseksi. Hoitajien mukaan töitä on jo pitkään tehty ylityökierteessä, mikä on kestämätöntä ja vaikuttaa jaksamiseen todella paljon.