Onko ruoka todella kallista?

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Ei ole, koska käytämme kotimaisia ruoka-aineita ja ruokaan käytettävä rahasumma on todella kohtuullinen! Syömme puolisoni kanssa lähes kaikki ateriat kotona (72 v. x 2). Käyttämämme ruoka-aineet ovat kotimaisia ja lähiruokaa: maitotaloustuotteita, kananmunia, lihaa, kalaa, ravintorasvoja, perunaa, kaikkia juureksia, sipuleita, kaaleja, täysjyväviljaa kuten vehnää, ruista, kauraa ja ohraa, hernettä ja härkäpapua, puutarhan hedelmiä ja marjoja, metsämarjoja ja -sieniä.

Näistä ruoka-aineista saamme kaikki kehomme tarvitsevat ravinteet ja kuidut. Lisäksi tiedämme, mitä syömme! Ainoastaan D- ja B 12-vitamiineja nautimme lisäravinteina. Vähän sitrus-hedelmiä, kahvi, tee ja mausteet ovat ulkomaisia. Olemme terveitä, ei allergioita eikä intolerantteja! Lauantain 26.3 HS:ssa oli kuvaus, miltä komeromme näyttää, jos käytämme kotimaisia ruoka-aineita. Melko suppea kuvaus verrattuna omaan komerooni. Voi olla, että ruokakauppani tarjonta on parempi kuin toimittajan kaupan.

Jos ostaa ruuan ja leivän valmiina, niin saa roppakaupalla aineita, joita kehomme ei tarvitse sekä monenmoisia E-koodilla merkittyjä aineita, mitä itse valmistettu ruoka ei sisällä. Lähes kaikki suomalaiset ovat koulussa saaneet perustiedot ja -taidot ruuanvalmistuksesta ja ravitsemuksesta kotitaloustunneilla. Monissa maissa ihmetellään tätä mahdollisuutta. Jokainen voi valmistaa edullista, ravitsevaa ja herkullista ruokaa kotimaisista ruoka-aineista.

Hilkka Kraama