Ikäihmisten palveluasumisen yksiköllä on kiire

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Loimaalla on pitkään ollut iso tarve ikäihmisten tuetun asumisen palveluyksikölle. Alastarolla aiemmin valmisteltu hanke valitettavasti ei päässyt toteutumaan.

Nyt mielestämme on ja oli erittäin tärkeää, että kaupunginhallitus yksimielisesti osoitti tälle 70 paikan hankkeelle tontin, johon ripeä rakentaminen ilman kaavoitusprosessia ja muutoinkin on nyt mahdollista.

Loimaa ei yksin enää ole toimija. Nyt hanke tonttiratkaisuineen vaatii sekä Loimaan, että aluehallinnon myönteiset lausunnot. Samoin hankkeen rakentamisen toteuttajan näkemys on tärkeä.
ARAn rahoituksen hakemisen määräaika päättyy nyt 30.4. ARA edellyttää tontilta keskeistä sijaintia ja kohtuullista hintaa sekä kaavallista valmiutta. Osoitetulla Lindenin tontilla kaavallinen valmius on tehdä halutunlainen.

Lähisairaalan Tyks Loimaan läheisyys on tärkeä. Terveydenhuollon ja sosiaalitoimen integraatio eli yhteistyö on sote-uudistuksen ydintä ja se juuri tulevan sote-keskuksen läheisyydessä voi erinomaisesti toteutua.

Palveluyksikkö voi tuoda Loimaalle 40–50 uutta työpaikkaa.
Ollaan nyt Loimaalla yhdessä edistämässä ikäihmisten palveluasumista eteenpäin ja ripeään toteutukseen. Tänä vuonna kuokka maahan.

Jorma Rinne
Vanhusneuvoston pj.
Kaupunginhallituksen jäsen (kok.)
Olavi Ala-Nissilä
Kaupunginvaltuuston 1. vpj (kesk.)