Savo Volley finaaliin, Hurrikaani pronssipeliin

0

Hurrikaani- Loimaa – Savo Volley 0-3 (24-26,14-25,23-25)

ottelusarja Savolle 3-0

 

 

Perjantai- ilta ei muuttanut Hurrikaanin ja Savo Volleyn voimasuhteita. Kokenut ja rutinoitunut savolaisjoukkue marssi yli 800 katsojan edessä finaaliin. Se voitti myös kolmannen kohtaamisen puhtaasti. Nuori Hurrikaanijoukkue sai oppia siitä, mitä voittaminen pudotuspeleissä vaatii. Vielä ei kotijoukkueen peli ollut siinä kunnossa, että se olisi kyennyt voittamaan kolmea kertaa savolaisjoukkuetta. – Meidän joukkueen huippu ei ole vielä. – Matka on vasta alussa, parempaa on tulossa, päävalmentaja Jussi Heino kommentoi. Ja oikeassa Heino oli. Kotijoukkueen kokemus ei ollut vielä samalla tasolla kuin Savo Volleylla. Erityisesti Andrus Raadik (16pist. +9) ja Antti Siltala (10pist. +7) näyttivät, miten lentopalloa pelataan mitalipeleissä. Varsinkin Raadik pelaa nyt uransa parasta lentopalloa.

Ensimmäinen ja kolmas erä oli tiukkaa taistelua, joissa molemmissa oli myös Hurrikaanilla mahdollisuudet voittoon. Erityisesti avauserässä kotijoukkueella oli mahdollisuudet ottaa välieräsarjan ensimmäinen erävoitto, mutta lopulta Raadik osoitti suuruutensa.

Toinen erä oli mahalasku. Hurrikaanilta ei onnistunut mikään, ja savolaisjoukkue myllytti konemaisesti. Toisessa erässä Savo Volley saalisti viisi torjuntapistettä ja piti isäntien hyökkäykset aisoissa. Toisen erän hyökkäysprosentti Hurrikaanilla oli vain 25%.

Pitkällä erätauolla Hurrikaani onnistui kokoamaan rivit kuntoon uudestaan. Toisen erän kylvetyksen jälkeen, se intoutui jälleen metsästämään erävoittoa. Vieläkään isännät eivät olleet henkisesti kypsiä nappamaan erävoittoa, vaan Savo Volleyn tasainen puurtaminen toi erävoiton, otteluvoiton ja finaalipaikan.

-Ihan priimaa oli pelata tällaisen yleisön edessä. – Vaikka oltiin tappiolla, yleisö jaksoi tsempata meitä, Santeri Välimaa kiitteli pelin jälkeen. Välimaan kommentti osui oikeaan. Yli 800 katsojaa on hieno luku kaiken sen koronakurimuksen jälkeen.

Koko ottelusarja kulki Savo Volleyn ollessa suurimman osan ajasta kuskin paikalla. Myös tänään se määräsi tahdin, mutta ajoittain Hurrikaani pääsi kiusaamaan. Vielä ei ollut se hetki, että nuori joukkue olisi yltänyt sankaritekoihin. Sen hetki tulee, mutta aika ei ole vielä kypsä. – Meidän joukkueen parhaat pelit ovat vielä edessä. – Koko ajan kehitytään, Heino analysoi.

Tänäänkin Luka Marttila osoitti pärjäävänsä painepeleissä. Marttila olisi tarvinnut toiselle laidalle tulitukea, mutta Timo Tolvanen oli joukkueensa kanssa opiskellut Antti Ropposen pelaamista. Tänään Ropposen nakutti 14 pistettä, mutta joutui hyökkäämään koko ajan erittäin fyysistä torjuntaa vastaan.

Savo Volleyn parhaana palkittu Siltala kiitteli pelin jälkeen loimaalaisyleisöä. Siltala päättää Lelu Ojansivun kanssa ammattilaisuransa tähän kauteen. – Loimaalla on aina ollut hieno pelata. – Täällä on ollut tunnelmaa ja paljon yleisöä. – Oltiin tänään syöttö- vastaanottopelaamisessa vahvoja, kuten koko ottelusarjan, lähes 300 maaottelun mietti.

Hurrikaani pääsee nyt keskittymään pronssipeleihin Akaa- Volleyta vastaan. Pronssimitalin kohtalo ratkeaa kahdella voitolla. Savolaisilla on edessä taistelu Suomen Mestaruudesta Valepan kanssa.

Vielä tässä vaiheessa ei ole tiedossa, koska taistelu pronssimitaleista alkaa.

 

Valtteri Arra