Päiväkoti tulee Hirvikosken kirjaston viereen. Teräskennoista rakennetut moduulit ovat pinta-alaltaan 60 neliötä ja sisätilakorkeus on kolme metriä.

HIRVIKOSKEN uusi päiväkoti alkaa hahmottua nopeasti, sillä päiväkodin rakennuspalikat eli moduulit tuodaan ja asennetaan tontille näillä näkymin torstaihin mennessä.
Moduulit tuodaan laveteilla Fixcel Groupin tehtaalta Hämeenlinnasta, jossa ne on rakennettu säältä suojassa pitkälle valmiiksi kiintokalustoineen päivineen.
Noin 1 200 neliön kokoinen päiväkoti kootaan kaikkiaan 23 moduulista. Ne tuodaan paikalle huputettuina siltä varalta, jos sää on kehno ja haittaa asennustöitä.
Moduulit nostetaan laveteilta paikoilleen nostokapasiteetiltaan 500 tonnin nosturiautolla ja asennetaan saman tien kiinni teräspaaluihin.
– Ne pultataan kiinni paaluihin, suoraan kohdilleen, Fixcel Groupin hankekehitysjohtaja Risto Kärkkäinen havainnollistaa ja sanoo, että päiväkodin alapohjaan jää tuulettuva tila moduulin ja maan välille, mikä estää kosteuden pääsyä rakenteisiin.
Päiväkotiin tulevasta noin 170 neliön kokoisesta ruoka- ja liikunta- eli monitoimitilasta tulee muuta rakennusta korkeampi, ja se on kahden moduulinen korkuinen. Kärkkäinen sanoo päiväkodin olevan muutenkin hieman totuttua korkeampi ja avara isoine ikkunoineen.

Moduuleita kuljettavat lavetit odottivat vuoroaan Hirvihovin pihalla.

KYSE on Loimaan kaupungin hankkeesta, ja uuteen kunnalliseen päiväkotiin keskitetään Hirvikosken alueen päiväkotiryhmät. Päiväkoti on mitoitettu neljälle varhaiskasvatusryhmälle sekä yhdelle aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmälle, yhteensä noin sadalle lapselle.
Kun moduulit ovat paikoillaan, sisätiloissa alkavat talotekniset työt, kuten sähkön, veden ja ilmanvaihdon asentaminen. Kevään edetessä ovat vuorossa pihatyöt, joihin sisältyy myös ulkoleikkivälineiden pystyttäminen.
Kärkkäinen sanoo, että päiväkodin on tarkoitus olla valmis kesäkuun lopussa, jolloin se luovutetaan tilaajalle eli Loimaan kaupungille.
Hän kertoo, että päiväkoti on rakennettu kestämään periaatteessa seuraavat sata vuotta ja toivoo, että se saisi olla pysyvästi Hirvikoskella.

Päivän aikana ehditään asentamaan kahdeksan moduulia.