Viveka Lanne Huittisten johtajaksi tiukassa kisassa

0

HUITTISTEN kaupunginjohtajaksi on valittu Siikaisten kunnanjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Viveka Lanne. Ääniä saivat myös keskustan entinen varapuheenjohtaja, ex-kansanedustaja Timo Kaunisto Hämeenlinnasta ja Vampulan entinen kunnanjohtaja, nykyisin Akaan hallintojohtajana toimiva tamperelainen Katariina Koivisto.

Äänestys meni ehdokkaiden kesken niin tasan, että arpaonneakin tarvittiin. Ensimmäisellä kierroksella Katariina Koivisto sai 12, Timo Kaunisto 11 ja Viveka Lanne 11 ääntä. Koiviston vastaehdokas toiselle äänestyskierrokselle valittiin arvalla. Arvonnan voitti Viveka Lanne, jolloin Kaunisto putosi kisasta.

Toisella kierroksella Koivisto sai 13 ääntä ja Lanne 21 ääntä. Yksi valtuutettu oli pois kokouksesta.

Huittisten valtuusto kävi kaupunginjohtajavaalin maanantaina illalla suljetulla lippuäänestyksellä. Kokouksen kulkuun voi palata kaupungin verkkosivuilta löytyvän videon myötä.
Huittisten nykyinen kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa jää ensi kesänä eläkkeelle.