VIDEO Harrikkataiturit pyörittivät kumia näytösluonteisesti

0

LOIMAA V-Twin Cityn järjestämässä tapahtumapäivässä päästiin todistamaan, että myös 1 600-kuutioinen ja yli 300 kiloa painava Harley Davidson sopii temppupyöräksi, kun kuskilla on taito hallussa.

– Kyllä tämä vähän vaatii ruista ranteeseen, että saa keulan pystyyn, Harley Wheelies Finland -stuntryhmän jäsen Nico Lindholm kertoi moottoripyöräshown jälkeen, mistä ei hurjia temppuja ja kitkerää kumin hajua puuttunut.

Aivan kylmiltään kolmen hengen ryhmä ei pyörien päälle hypännyt, sillä Ola Hyttisen mukaan he ovat harjoitelleet jo mopoiästä lähtien. Ihan halpaa harrastus ei kuitenkaan ole, sillä kesässä kumeja kuluu kymmeniä.

– Yksi rengas maksaa noin 200–300 euroa, mutta yleensä me pistämme alle vähän käytettyjä, Hyttinen valotti.

Näyttävää showta katsomaan tullut Vilho Suominen , 5, hyppäsi itsekin näytösluonteisesti mönkijän päälle kuvaa varten. Kotona hänellä on oma nelipyörä, mutta toisinaan hän haaveilee pääsevänsä iskän Harrikan kyytiin.

– Hän ei ole vielä ollut kyydissä, koska siinä ei ole takana istujalle paikkaa, Mikko Suominen kertoi.

Kolmen lapsensa kanssa moottoripyöriä ihailemaan tulleet Sanna Pantsar ja Tuomas Haarala kertoivat kumpainenkin omistavansa Harrikan. Tosin pienten lasten vanhempina ajokilometrit tahtovat jäädä vähiin.

– Viime kesänä ajoin tasan nolla metriä, Pantsar naurahti.

Toisaalta syykin oli päivänselvä, sillä vaunuissa köllöttelivät vuoden vanhat kaksoset Siiri ja Sulo. Tuomas puolestaan sanoi ajaneensa viime kesänä noin 500 kilometriä, kun normikesänä tulee sentään päristeltyä noin 3 000. Mitään pitkiä reissuja pariskunta ei kertonut tekevänsä, vaan lähinnä he pyörän päälle päästyään ajelevat lähinurkissa.

Sekä Turussa että Loimaalla Harley Davidson -liikkeitä pyörittävä Kalle Uusitalo kertoi heiltä löytyvän yhä huolto- ja varaosapalvelut Loimaalta. Myös mönkijöitä sekä käytettyjä moottoripyöriä saa edelleen paikallisesti.

Korona-aikana kauppias on huomannut, että etenkin hyvien ja vähän käytettyjen pyörien kysyntä on kasvanut jopa niin, että niistä on ollut välillä pulaa.

– Niiden menekki lisääntyi selvästi, koska ihmisillä ei ollut enää mahdollisuutta matkustella, hän arveli.

Jos taas mielisi saada uuden kaksipyöräisen allensa, koronalla on siihenkin sanottavansa.

– Uusien moottoripyörien toimitukset ovat perässä noin kuusi kuukautta normaalista, Uusitalo harmitteli, sillä moottoripyöräilijän kausi on muutenkin kovin rajallinen.

Tapahtumapäivänä Loimaan liikkeen edessä nähtiin monia uutuuksia, ja etenkin sähköpyörä herätti kiinnostusta. Uusitalo sanoi Harley Davidsonin olleen ensimmäinen perinteisistä merkeistä, joka sai sähköisen mallin markkinoille. Ajotavasta riippuen pihalla seisoneella menopelillä pääsee hiukan alle tai yli 200 kilometriä.

– Yleensä koeajon jälkeen on kyllä naama virneessä, mutta mitään varsinaista hittituotetta sähkömoottoripyörästä ei ole vielä tullut.