Kolmen lukkarin Lonkero tavoittelee kärkisijoja

0

PESÄPALLO Lonkero Pesiksen toinen kausi pesäpallon maakuntasarjan lounaislohkossa alkoi valtaisalla ryöpytyksellä. Humppilan Veikot kävi nuorella, hyvin treenanneella ja juoksuvoimaisella joukkueellaan ottamassa perjantaina voiton suoraan jaksoin 2–0 (11–3, 6–3). Lonkeron otteista löytää kevyelläkin tarkastelulla runsaasti parannettavaa, mutta se ei huoleta pelinjohtaja  Markus Anttilaa.

– Meillä jäi onneksi vähän kehitettävää. Se oli meidän tahtotila ja tavoitekin, ettei olla ekassa pelissä valmiita. Miehet etsivät omia paikkojaan vielä, veistelee Anttila.

– Ehkä tämä näytti tänään vähän huonolta, mutta olikin vähän sellainen harjoituspeli. Ei yhdellä tappiolla ole mitään väliä, jos voittaa loput 13 peliä, yhden lyödyn juoksun kotiavauksessa iskenyt Jukka Grön kommentoi.

Grönin puheille saatiin katetta torstain vieraspelissä Jokioisilla. Laajalla rintamalla onnistuneet Lonkerot löivät yhteensä kuusi kunnaria, ja 2–0 päättyneessä ottelussa yhteisjuoksut olivat Lonkeron hyväksi 23–4.

Muutama vuosi sitten Anttilan ja Matti Selinheimon idean pohjalta perustettu joukkue sijoittui viime kaudella maakuntasarjan lounaislohkon neljänneksi. Kolmen joukosta putoaminen jätti joukkueelle runsaasti nälkää, ja Anttila kertookin joukkueen katseen olevan tällä kaudella vähintään kolmen joukossa. Ensimmäisessä pelissä näkynyt paikkojen hakeminen oli odotettua, sillä talvella yhteisharjoituksia ei pahemmin pidetty.

– Talviharjoituksia oli yhdet. Samalla pidetyn saunaillan takia jokainen osallistui niihin, ja todennäköisesti sen saunaillan takia ei enempää harjoituksia pidettykään. Porukka ei olisi kestänyt toisia talviharjoituksia.

Viime kauden pelaajarunko pysyi hyvin kasassa, ja ainakaan ensimmäisessä pelissä 12 pelaajan löytäminen ei tuottanut vaikeuksia. Viime kauden joukkueesta poistui kaksi pelaajaa, ja rinkiin mukaan tuli Aleksi Lehtimäki.

– Tälle kaudelle meillä on Lehtimäen ansiosta kolme vaihtoehtoa lukkariksi, sen voi laittaa lehteen isolla.

Lonkeron tarkoituksena on Anttilan mukaan luoda aina viihdyttävä ottelutapahtuma. Peleissä on loistava kuuluttaja, hyvät musiikit ja mahtava meininki. Joukkueen kenttävuorot maksaa LP, mutta muut kulut kaivetaan pelaajien omasta pussista. Pelien kahvilatuotot menevät F- ja E-ikäisille poikajunioreille. Anttila lähes vakavissaan kuvaileekin Lonkero Pesistä voittoa tavoittelemattomaksi joukkueeksi, joka haluaa voittaa jokaisen pelin.

– Hävitään tai voitetaan, niin halutaan että yleisö viihtyy ja samalla saadaan kerrytettyä vähän rahaa junnuille kauteen. Moni meistä on LP:n aktiiveja, pari johtokunnassakin mukana ja monen lapset pelaavat junnuissa. Sitä kautta tämä lonkerotouhukin varmaan on lähtenyt.

Yleisön viihtymisen lisäksi on tärkeää, että myös pelaajilla on hauskaa. Jokainen pelaaja myös tiedostaa sen, että jollei ole hauskaa, niin ei kukaan käy pelaamassakaan.

– Vahvuuksina meillä on itseluottamus, runkotuntemus ja vilpitön kuri. Luottavaisesti mennään pelistä toiseen. Ei meillä ole mitään muuta vaihtoehtoa.

Lonkero Pesiksen kotipelit Loimaan Pesäpallostadionilla jatkuvat sunnuntaina Laitilan Jyskettä vastaan.

Lonkero Pesiksen joukkue kaudella 2022: Jukka Grön, Mikko Heinonen, Sebastian Jaakkola, Joni Kalttonen, Aleksi Lehtimäki, Markus Maunula, Ville Niiranen, Samu Peltonen, Henrikki Perho, Tomi Pietilä, Jussi Pulkkinen, Ville Rastas, Matti Selinheimo, Jesse Suonsivu, Jani Suvinen ja Antti Uusitalo. Pelinjohtaja Markus Anttila.

Kalle Rajala