KOPIT ”Kiitos matonpesupaikasta”

0
LL Arkisto/TS/Kuvaaja: Mikael Rydenfelt

Vastaan Uolevin väitteisiin: Pariisin sopimus on suurimmaksi osaksi mitätöity, vain Suomen kohdalla Ahvenanmaa on poikkeus, vielä. Ei kauan, kun Naton kanssa aletaan neuvotella oikeasti liittymisestä. Kaikki muu Suomea koskeva on jo mitätöity, armeijan vahvuus ja aseiden sekä lentokoneiden määrä ym. Vain ydinasekielto on voimassa. Mutta Naton myötä sekin muuttuu. Pariisin sopimus kielsi ns. akselivaltioita liittymästä sotilasjärjestöihin. Nyt kaikki muut maat paitsi Suomi ovat olleet jo kauan liittyneitä Natoon. Eli sopimus on irtisanottu yksipuolisesti. Saksa, Italia, Bulgaria, Romania, Itävalta, Tsekki ovat siis vastoin sopimusta kaikki Natossa, kohta Suomikin viimeisenä. Ja sopimusta ei irtisanottu vielä, koska silloin Venäjä ei ollut hyökännyt vielä Ukrainaan. Herääkin kysymys, pitäisikö Uolevin mielestä lainkaan mennä Natoon? Ja pitäisikö Ahvenanmaa, Suomen alue, olla Venäjän konsulin valvonnassa? No, ei todellakaan.

Matti Ojala

Onko Loimaalla varauduttu asukkaiden suojatiloihin, jos äkkinäinen tarve tulisi? Onko niistä koskaan informoitu asukkaita, missä ne olisivat? Ovatko ne todellisia? Tiedän että virastotalolla on alakerta, mutta pieni on! En ole tietoinen muusta asuttuani jo yli 30 v. Loimaalla? Puuttuuko kaupungilta asiantuntija, jonka työnkuvaan kuuluisi huolehtia asukkaiden turvasta ja informaation kulusta? Entä taajaman laidoilla asuvat ihmiset, mihin heitä ohjattaisiin? Onko tämä jäänyt ’toripuheiden varjoon’ kun ollaan siirrytty ns. hyvinvointi-alueisiin? Onko tämä tottakaan, onnelliset valitut ja Loimaan vaikuttajat? Kertokaa nyt tarkat toimet viimeistään! Kaikki eivät lue nettiä tai lehteä, koska eivät pysty. Asiat kuntoon, pyydän.

Oikeus saada turvaa

Loimaalta löytyy satakunta väestönsuojaa (LL 24.3.). Niitä on kerrostaloissa ja isoissa rivitaloyhtiöissä sekä suurimmissa liiketiloissa ja julkisissa rakennuksissa kuten kouluissa. Maaseudultaja omakotialueilta väestönsuojat puuttuvat lähes kokonaan.Yleistä väestönsuojaa Loimaalta tai edes Varsinais-Suomesta ei löydy, ja niitä on vähän koko maassa.

LL Toimitus

Kanta-Loimaantie aiheutti taas pientä harmitusta kuoppineen ja palasiksi menneellä korotetulla suojatiellä. Aika mureneva hyppyri ennen pujottelurataa. Voisikohan tien kunnolle tehdä jotain koulun kohdalla?

milleniaali

Samanlaisen havainnon olen huomannut kaupungin autojen käytöstä myös vapaa-ajalla. Kesken työpäivän voidaan olla kotona pitkiäkin aikoja. Kahdeksan tunnin työpäivä ei täyty lähellekään. Missä valvonta? Ei kävisi päinsä yksityisellä tulisi konkurssi nopeasti.

 

Kun ihminen polttaa tupakkaa parvekkeella noin tunnin välein niin tuleekos ajateltua et se tupakanhaju menee kaikkiin yläpuolella asuviin naapureihin. Jokaisen kuka vuokraa asuntoaan pitäis automaattisesti laittaa tupakointikielto sisällä ja parvekkeella. Ja osoittaa paikka ulkona missä voi tupakoida. Ja jos rikkoo kieltoa niin se on vuokrasuhteen irtisanomisperuste.

 

Norjan lohifileen hinta on nykyään n 24 eur kilo. Ei voi polttonesteiden korkea hinta nostaa kalan hintaa tuplaksi, mitä vielä vuosi aikaa oli. Välikädet ja kauppa taas käärii aiheettomia tuoton nousuja. Ja kun aina komennetaan kalaa syömään.

Omega 3

Eräät suuryritykset keräävät internetissä tietoja ihmisistä ja myyvät tiedot edelleen. Ei kannattaisi turhaan tietojaan luovuttaa, vaan kieltää esim. evästeet. Yritykset ajavat välillä kyseenalaisillakin mainoksilla vain omaa etuaan.

Antti Nokso-Koivisto

Anette Pakarisella oli hauska kirjoitus ”Kadonneen kuvan ja päiväkirjan arvoitus” (LL 17.5.), mitkä hän taitavasti ratkaisi. Äskettäin näytettiin televisiossakin sarja ”Kadonneen kirjeen arvoitus”. Sarja oli ainutlaatuinen, mielenkiintoinen, jännittävä, liikuttava ja hyvää mieltä tuottava. Lopuksi kylläkin itketti. Katsoin sarjan toistamiseen. Katson vielä kolmannenkin kerran, jos se vielä esitetään. Sarja oli erityinen, koska siinä ei loukattu, sanottu tai käyttäydytty rumasti jne. Kunpa lukisimme ja näkisimme enemmän näiden ”arvoitusten” kaltaisia elämyksiä.

Hilkka Kraama

Oripään tekniselle iso kiitos Latvan matonpesupaikan kunnostuksesta!

Kyllä kelpaa

Mitä tollaset pikkupojat tonkii Gigantin takana romuja. Keräävät kaikkea muovipusseihin ja on spray maalit mukana.