KOPIT ”Voi sattua vähän enempiki”

0
KUVA: LL Arkisto/Pasi Salo/Iiro Salmi

Kiitos kaikille, jotka olitte toteuttamassa upeaa teatteriesitystä 7.5.

Liikuttunut

Olisko aika laittaa Juvantielle varotusmerkit rei’istä asvaltisa? Sellaseen ku joku ajaa kakspyäräsellä, ni saattaa sattua vähä enempiki.

Varovasti liikenteesä

Puistokadun marssilla joskus pari vuotta sitten korostettiin sotilaiden määrän merkitystä, vaikka se on vasta toiseksi tärkein asia. Lännen etevämmyys tekniikassa ja ns. kovissa luonnontieteissä aikaansaa sen, että hyökkääjä esim. Ukrainassa joutuu pikkuhiljaa lähtemään pois.

Antti Nokso-Koivisto

Suomi ei voi yksipuolisesti muuttaa Ahvenanmaan demilitarisaatiosopimusta, joka on myös osa Suomen ja Neuvostoliiton 1944 solmimaa rauhansopimusta (vahvistettu Pariisin rauhansopimuksessa 1947). Ahvenanmaalle ei saa asettaa sotilasjoukkoja tai linnoittaa saaria sotilastarkoitukseen. Ahvenanmaalaiset ovat vapautettuja asevelvollisuudesta ja Ahvenanmaalle on myönnetty itsehallinto, jota Suomen tulee kunnioittaa. Suomi ei voi pakottaa Ahvenanmaata luopumaan itsehallintosopimuksesta tai muuttamaan sitä. Rauhansopimuksen muuttaminen taas edellyttää kaikkien osapuolten suostumusta. Sopimuksen irtisanominen voisi johtaa uuteen ”rauhattomaan” tilaan.

Uolevi

Mellilän kirkolla piti keskiviikkona 11.5. kello 11 soittaa kuolinkelloja kolmelle vainajalle. Paikalla oli monta ihmistä, ja ihmettelimme, kun kello tuli 11 eikä mitään tapahtunut. Soitimme seurakuntaan, ja he saivat hälytettyä vapaalla olleen suntion, ja hän ehti paikalle niin, että kellot alkoivat soida kello 11.30. Ulkona oli niin kylmä, että osa henkilöistä oli jo ehtinyt lähteä pois.

Seurakunnan toimintaan pettynyt