Loimaan Veden uudet, näyttävät tilat valmistuvat näinä päivinä

0
Loimaan Veden tulevan toimiston sävyjä voi luonnehtia lämpimiksi. Sisustusmateriaaleina on käytetty lasia ja puuta, lattiassa kiveä.

LOIMAA/JUVA Loimaan Vesi -liikelaitoksen uudet, erittäin näyttävät ja nykyaikaiset tilat ovat likimain valmiit. Sisätiloja viimeistellään jo. Pihatyöt tehdään alkukesän aikana.

– Aloitamme muuttohommat heti, kun se on mahdollista, Loimaan Veden johtaja Kimmo Virta sanoo.

LIIKELAITOKSEN uusi toimisto- ja varastorakennus on noussut Juvan keskusjätevedenpuhdistamon viereen entisen puhdistamon paikalle. Rakentaminen alkoi viime kesän alussa.

Toimisto- ja varastorakennuksen valmistuttua Loimaan Vesi saa keskitettyä toimintansa ja henkilöstönsä yhteen pihapiiriin. Vesiliikelaitoksella työskentelee 13 henkilöä, jotka ovat toimineet viime vuosina neljässä toimipisteessä: keskusjätevedenpuhdistamolla Juvalla, Hirvikosken toimistolla, Loimaan kaupungin keskusvarastolla Lamminkadulla ja Alastarolla.

Virta arvioi, että toimintojen keskittämisellä saavutetaan ajan saatossa huomattavat toiminnalliset ja taloudellisetkin hyödyt.

– Tieto kulkee paremmin, kun porukka on yhdessä. Tavaran siirtely paikasta toiseen loppuu. Tavaroiden hankinta ja säilytys yksinkertaistuvat ja järkeistyvät, kun koko varasto on nähtävissä yhdessä paikassa. Myös asiakkaiden kannalta on varmaan helpompaa, kun kaikki palvelumme saa samasta paikasta, Virta listaa päällimmäiset edut.

– Samalla tämä on meidän osaltamme jonkinlainen kuntien yhdistymisen jälkeisen toiminnan lopullinen yhdenmukaistaminen.

Virta tietää jo nyt, että muuttaminen ottaa aikansa. Hän toivoo, että koko porukka löytyisi Juvalta syksyllä.

Muutto tehdään enimmäkseen omin voimin muiden töiden ohessa.

– Toimiston siirtoon käytämme muuttoapua, mutta tarvikkeet, työkalut, koneet ja laitteet meidän on pakko siirtää itse, jotta ne päätyvät kerralla tarkoituksenmukaisiin paikkoihin.

Muuton yhteydessä tehdään laaja inventaario.

– Pientä ja isoa tavaraa on julmetusti, eikä mitään voi tuosta noin vain heittää pois, Virta toteaa.

– Hyllyillä on valtavat määrät erilaista nippeliä ja nappelia, jota ei enää valmisteta, mutta jota voidaan jonain päivänä tarvita. Vesiliikelaitoksen käytössä on tekniikkaa 1950-luvulta tähän päivään saakka.

UUDESSA toimisto- ja varastorakennuksessa on lämmintä tilaa lähes 880 neliötä. Suuri osa siitä on tarkoitettu putkiasentajien käyttöön varasto-, säilytys- ja työtilaksi. Toimistotilaa löytyy 150 neliötä.

Uudisrakennuksen kupeeseen Loimijoen puolelle on rakennettu erillinen 175 neliön kylmävarasto. Siihen sijoitetaan muun muassa putkitavaraa ja kaivoja.

Kun rakentamaan vuosi sitten ryhdyttiin, hankkeen kokonaiskustannusarvio oli 2,8 miljoonaa euroa.

– Budjetissa olemme myös pysyneet, Loimaan Veden johtaja kertoo.

Investointi on toteutettu Loimaan Veden kassavaroista. Jotta näin on voitu toimia, Loimaan kaupunki on maksanut vesiliikelaitokselle takaisin vuosien varrella ottamiaan velkoja.

Hankkeen pääurakoitsijana eli rakennusurakoitsijana on toiminut Rakennustoimisto Lainio & Laivoranta. Putki- ja ilmanvaihtourakasta on vastannut Loimaan HT-Asennus ja sähköurakasta Loimaan Sähkötalo.