LUONTO Korvayökkö tuli pihapönttöön

0
Korvayököllä on hyvin pitkät korvat. Tarkan kuulonsa avulla se pystyy pimeässä taitavasti pyydystämään yökkösiä ja kehrääjiä. Kuva: Erkki Kallio.

Erään Hirvikosken omakotitalon pihapiiriin ilmestyi erikoinen vieras, korvayökkö. Tämä isokorvainen lepakko viettää päivänsä linnunpöntössä. Välillä se tulee valoisallakin ulos pöntöstä ja jää roikkumaan aukon reunalle.
Sitten se tekee pienen lentomatkan ja palaa takaisin pönttöön. Korvayökkö on hyvin taitava lentäjä, se pystyy jopa lentämään paikoillaan kuin kolibri. Joskus se lentää puunrunkoa myötäillen ylös perhosia etsien.
Korvayökkö on pieni uhanalainen lepakko. Sen pituus on neljästä viiteen senttiä. Siipien väli on 22–28 senttiä. Korvayökköä tavataan meillä Etelä-Suomesta Vaasan korkeudelle asti.

Erkki Kallio