Markku Helander on rakentanut teollisuushalleja Ysitien tuntumaan jo aiemmin. Kuva on keväältä 2020. Kuva: LL arkisto / Lari Kiviranta.

LOIMAA/NIITTUKULMA Paikallinen liikemies Markku Helander jatkaa teollisuushallien rakentamista Loimaalle. Hän aikoo ostaa Niittukulmalta Ysitien tuntumasta tontin, johon hän suunnittelee uutta noin 1 500 neliön suuruista hallia.
Loimaan kaupunginhallitus käsittelee tontin hintaa ja rakennuspaikan myymistä Helanderille tulevana maanantaina.
Uuden hallin valmistelevat työt on tarkoitus aloittaa kesällä. Helander suunnittelee, että lokakuun loppuun mennessä halliin pitää saada katto pään päälle, jotta töitä voidaan jatkaa talvella säältä suojassa.
Helander rakentaa parhaillaan noin 2 000 neliön hallia Ysitien eteläisen ylikulkusillan tuntumaan, ja uusi halli tulee aivan sen viereen omalle tontilleen. Hän arvioi, että rakenteilla oleva halli saadaan osittain käyttöön elokuussa ja loput hallista myöhemmin marraskuun loppuun mennessä.
Rakenteilla olevaan halliin on tulossa vuokralaiseksi Lantmännen Agron tytäryhtiö Lantmännen Maatalouskauppa oy (LL 26.3.), mutta myös pari muuta toimijaa, joita Helander ei lähde tässä vaiheessa avaamaan sen enempää.
Suunniteltavana olevaa uutta hallia liikemies perustelee muun muassa sillä, että pari rakenteilla olevan hallin toimijoista tarvitsee lisätilaa.

HELANDER on rakentanut Loimaalle useita yrityshalleja viimeisten vuosien aikana Ysitien varteen. Viimeisin hänen rakentamistaan halleista on padel-halli Kaunismäessä.
Liikemies luottaa siihen, että tarjonta luo myös kysyntää.
– Jos ei ole hallia, ei ole tulijoitakaan.
Hän arvelee, että kesällä rakenteille lähtevä uusi halli jää hänen viimeisekseen.