PÄÄKIRJOITUS Energia-alalla tuulee

0
Kuvituskuva. LL Arkisto/TS

Uusiutuvan energian voimallista tuloa on kätilöity jo vuosikymmeniä. Viime vuosina vauhti onkin jo kiihtynyt, mutta aika pikkuhiljaa – Loimaan seudulla näkyy kyllä jo esimerkiksi aurinkopaneeleja siellä täällä ja tuulivoimaloitakin pyörii näköpiirissä.

Energian hinnan nousu ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan vauhdittaa siirtymistä pois fossiilisesta energiasta. Sitä ei haluta ostaa ainakaan Venäjältä, joten tilalle on viimeistään nyt tultava muita energiamuotoja. Vihreää siirtymää on haluttu kiihdyttää Euroopassa aiemminkin ja esimerkiksi EU:n koronapaketissa siihen suunnattiin merkittävästi varoja.

Loimaalaisen Pemamekin tontilla vihreä siirtymä näkyy nyt todenteolla (LL 26.5.). Yritys valmistaa hitsausautomaatiolaitteita ja -ratkaisuja, joita tuulivoimatorneja ja niiden perustuksia rakentavat yritykset tarvitsevat. Tuulivoimamarkkinoita yrityksessä kuvataan aktiivisiksi ja sellaiselta ne kuulostavat myös maailmalta kantautuvien uutisten valossa – mittavia tuulivoimaprojekteja on suunnitteilla ja myös voimaloiden koko on vain kasvamassa.

Kuulostaa siltä, että Loimaan seudulla olisi osaajille ja osaajiksi haluaville töitä.