PÄÄKIRJOITUS Suomen ykköspaikaksi, totta kai!

0
LL Arkisto/Kati Uusitalo

Alastaro Circuit, joka täällä tunnetaan myös Virttaan tai Alastaron moottoriratana, kertoo isoja uutisia (LL 10.5.). Rata saa uuden omistajan ja samalla aloitetaan iso kehittämishanke: rataa aiotaan laajentaa ja myös ratavarikko uusitaan.

Tavoitteena on, että radasta tulee maan ykköspaikka. Niin sitä pitää! Ei keskinkertaista kannata tavoitellakaan.

Ilmastokeskustelussa on sivuttu myös moottoriurheilun tulevaisuutta. Sähköautoja tulee varmasti olemaan jatkossa paljon enemmän niin maanteillä liikenteessä kuin moottoriurheiluradoillakin, mutta moottoriurheilun asemaa harrastuksena ja kiinnostuksen kohteena sähköistyminen ei näytä uhkaavan.

Circuit on myös kahtena kesänä avannut radan myös moottorittomille harrastajille – pyöräilyharrastajat ja rullaluistelijat ovat saaneet kiertää rataa iltaisin autojen ja moottoripyörien kisojen ja harjoitusten jälkeen.

Radan kehityssuunnitelmia ja tavoitteiden toteutumista edesauttaa varmasti se, että moottoriradan sijainti on edelleen yhtä hyvä kuin sitä perustettaessakin – se on hyvien liikenneyhteyksien varrella keskellä Suomen isoimpien kaupunkien kolmiota.

P.S. Tiistaina vietetään valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää. Lajeja ja liikuntamuotoja on mahdollista kokeilla monissa tapahtumissa, eikun menoksi!