Paavo Laapotin rauta on nyt kuumaa

0
Paavo Laapotti järjesti näyttävän shown semifinaaleissa. Biisinä oli Dion The Last in Line.

LOIMAA Heavy-örinän kaiken kansan huulille The Voice of Finland -kisan myötä tuonut, hirvikoskelainen Paavo Laapotti ei voisi olla tällä hetkellä tyytyväisempi. Vaikka voitto meni sivu suun, toinen sija toi sitä, mitä hän tavoittelikin: näkyvyyttä hänen edustamalleen musiikkigenrelle ja hänelle itselleen.

Kakkossija on hänen mielestään myös siitä hyvä, että nyt hänen käsiään ei ole sidottu levy-yhtiön sopimukseen, kuten voiton myötä olisi käynyt.

– Vedin tietenkin loppuun saakka aivan täysillä, mutta tämä oli minulle paras mahdollinen vaihtoehto. Sain vetää kisassa maksimimäärän biisejä ja sain näin myös eniten näkyvyyttä.

Vaikka laulukilpailu on tältä erää ohitse, Paavo Laapotti sanoo olevansa edelleen epäuskoinen kaikesta tapahtuneesta.

– Olen myös niin otettu saamastani palautteesta. Se on ollut todella kannustavaa ja vetää mielen nöyräksi.

Moni onkin sanonut Laapotille tämän kauden olleen paras juuri metallimusiikin takia. Hänen mukaansa ihmiset ovat tykänneet siitä, että hän on erilainen kuin kaikki muut ja tuonut esiin örinäpuolta.

Osa kiitoksista kuuluu Laapotin mielestä tähtivalmentaja Juha Tapiolle, sillä hän on ollut kannustava ja antanut Laapotille vapaat kädet tehdä omaa juttuaan.

– Juha tuki minua loppuun saakka. Häntä kiinnosti oikeasti, mitä ajattelen ja miltä minusta tuntuu.

Kisan jälkeen Paavo Laapotti kertoo tulevaisuudensuunnitelmiensa olevan vielä melko auki, mutta loimaalaisen esitykset ovat herättäneet laajasti mielenkiintoa metallipiirien kulisseissa. Hän sanookin saaneensa yhteydenottoja alan vaikuttajilta.

– Esimerkiksi, kun vedin knockout-osiossa Deadsongin, biisin kirjoittaja Tuomas Saukkonen otti minuun sen jälkeen yhteyttä, hän valottaa kulissien takaista kuhinaa.

Kuvioita on viritelty myös valmentaja Juha Tapion kanssa, ja ilmassa on lisäksi levytyshaaveita. Muun muassa Laapotin oma kokoonpano, melodista death metallia soittava Defiled Serenity on julkaisemassa ensimmäistä singleään, joka on hänen itsensä säveltämä ja sanoittama.

– Se on todella hyvä biisi, jossa on mukana koko sieluni. Minulla on täysluotto siihen, että saan jonkun levy-yhtiön siihen taakse.

Lisäksi on tulossa toinenkin uusi julkaisu Kuusuo-yhtyeeltä, jossa Laapotti nähdään kitaranvarressa. Yhtyeen pitkäsoitto ilmestyy kesän tai syksyn aikana. Levytysten lisäksi Laapotti sanoo keikkakalenterin alkaneen täyttyä mukavasti jopa niin, että viritteillä on ketterä kahden miehen akustinen duo.

– Keikkapyyntöjä on niin paljon, että pienellä kokoonpanolla on helppo ja nopea lähteä liikkeelle.

Laapotti kertoo, että kisakiireistä huolimatta on ehditty hioa toisenlaistakin settiä kuntoon.

– Olemme tässä ohessa treenanneet rock- ja metallicovereita soittavan Poponjetin kanssa koko ajan, ja meillä on hyvä setti kasassa, hän vinkkaa ja sanoo nousevansa loimaalaisen Sport Barin lavalle toukokuun loppupuolella.

Parhaillaan montaa rautaa takova Paavo Laapotti saattaa jatkossa olla tuttu näky myös Amerikan mantereella, jonne verkot on jo heitetty. Debyyttinsä hän teki Los Angelesissa The Voice of Finland -kisan aikana.

Pyörä pyörähti yllättäen käyntiin, kun Laapotti vetäisi kisassa Tenacious D:n Master Exploder -biisin, mistä hän laittoi linkin yhtyeen kitaristi Kyle Gassin managerille. Kutsu rapakon taakse tulikin jo parin päivän päästä ( LL 24.3. ).

Laapotti kehuu reissun olleen ikimuistoinen ja tavanneensa mahtavia tyyppejä. Hän pääsi nousemaan lavalle kahtena iltana, kun Kyle Gassin toinen yhtye polkaisi käyntiin kiertueensa. Toisena iltana mukana oli myös Tenacious D:n laulaja Jack Black, jolta saatu palaute oli parasta mahdollista.

– Lauloimme yhdessä heidän biisinsä Master Exploder. Vedon jälkeen Black tuli halaamaan ja sanoi, että vedin aivan helkutin hyvin. Se oli ihan parhaita hetkiä elämässäni.