Palloilijoille kolme pistettä kotikentällä

0
Loimaalla oli tiistaina kesän ensimmäinen lämmin peli-ilta, ja sitä olivat mukana kokemassa Joni Kalttonen, Akseli Åberg ja Tomi Lehtonen.

Pesäpallo
Jesse Jokinen

Loimaa–Alavus 2–0 (2–1, 4–1).

Loimaan Palloilijat sai vieraita kauden toiseen kotiotteluun Etelä-Pohjanmaalta, kun Alavuden Peli-Veikot saapui Saviseudulle mittelemään isoista sarjapisteistä.
Palloilijoiden viimeisin ottelu ja visiitti Vallikentällä Haminassa oli sen sortin pohjanoteeraus, että tiistai-illan ohjelmassa oli kasvojen pesu kotikentällä.
Kotijoukkue sai otteluun lennokkaan lähdön, kun hyvän ulkovuoron jälkeen alkoi tulostaululla tapahtua heti ensimmäisellä sisävuorolla. Ottelun avausjuoksu syntyi vapaataipaleen turvin, ja 2–0-lukemat iski heti perään Tommi Angervisto. Jälkimmäisen juoksun toi Tomi Lehtonen, jolle ottelu oli ensimmäinen LP:n väreissä tällä kaudella. Lehtonen siirtyi syksyllä Superpesikseen ja hallitsevan suomenmestarin Manse PP:n riveihin. Kaksoisedustussopimus mahdollistaa nuoren lahjakkuuden pelaamisen myös Loimaalla.
Räväkästä alusta huolimatta avausjaksosta ei syntynyt juoksujuhlaa. Alavuden Mikko Hakomäki kavensi kolmannessa vuorossa lukemiksi 2–1, joka jäi myös jakson lopputulokseksi.

Toisen jakson alkupuolisko oli kuin uusinta ensimmäisestä. Toisen vuoroparin aloittavalla Palloilijat pääsi 2–0-johtoon, ja avausjuoksu jaksolle syntyi jälleen vapaataipaleella. Hetkeä myöhemmin Niko Mäen kakkostilanteessa lyömä pomppu painui yllättäen läpi, ja Aleksi Lahti sai kirmata juoksun arvoisesti suoraan kotipesään asti. Alavus kavensi jälleen kolmannessa vuorossa lukemia mutta juoksua lähemmäksi eivät vieraat päässeet. Vielä kun LP:n lyöjämöröt Angervisto ja Tommi Malinen iskivät juoksut mieheen, komeilivat taululla jakson loppulukemat 4–1. Näin ollen täydet kolme sarjapistettä jäivät Loimaalle.
Otteluisäntä Aluconst palkitsi ottelussa LP:n parhaina omat kasvatit Elmeri Iivosen sekä Niko Mäen.
Palloilijoiden ottelut jatkuvat heti perjantaina, kun joukkue matkaa Kuopioon Puijon Pesiksen vieraaksi. Kotikentällä sarjapisteitä on jaossa seuraavaksi ensi viikon keskiviikkona, kun Alajärven Ankkurit saapuu Loimaalle.