Rallisprint valtasi tiet ja pientareet

0
Taunus Rally Team ajelutti kilpailun osallistujien välissä halukkaita pitkin kilparataa. Kyydissä ollut Leena Laurila kertoi VIP-kyydin olleen “ihan älyttömän siistiä”.

HUMPPILA Tie pöllysi sunnuntaina Humppilassa varsinkin Poittensuon ja Myllynkulman alueilla, kun Etelä-Suomen rallisprint-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin aurinkoisessa säässä. Vitikan urheiluautoilijoiden järjestämä kilpailu kulki noin 6,2 kilometrin mittaisella soraradalla.

– Mestaruudet ratkaistaan sitten Vammalassa, kilpailunjohtaja Tommi Huhtala kertoi.

Sponsorinsa mukaan nimetty Jarkan Maansiirto rallisprint toi rallin Humppilaan vuosikausien tauon jälkeen, sillä Huhtalan mukaan paikkakunnalla oli viimeksi ajettu kilpaa vuonna 1996.

– Iso porukka meitä tässä on järjestämässä, varmaan lähemmäs sata henkeä, Huhtala kommentoi ja kiitti talkooväkeä kisan mahdollistamisesta. Hänen lisäkseen kisoja olivat tiiviisti järjestämässä myös Jani Koskinen, Sami Sulonen ja Joni Halme.

Katsojia oli kokoontunut lähtöpaikan lisäksi pitkin reittiä ja varsinkin tiukkojen kurvien lähistölle. Päät kääntyivät, kun lähes sata ralliautoa ohitti katsojat vuoron perään.

– Kyllä se on se kisatunnelma, joukosta kommentoitiin päivän parasta antia.

Omassa luokassaan ensimmäiseksi sijoittunut Teemu Koivunen oli ensimmäistä kertaa BMW M3:n ratissa, joten luokan voitto tuntui hyvältä. Hevosvoimia autossa oli 360.

– Varsinkin ensimmäisellä kierroksella meni todella hyvin, toisella kierroksella auto pyörähti hieman. Rata oli nopea, mistä tykkään itse, tasaisen haastava. Huippuvauhti oli parhaimmillaan 194 kilometriä tunnissa, Koivunen kommentoi kisaa voittopokaali kädessään.

– Pidon kanssa tuskailin, mutta muuten meni hyvin. Ja ilmakin oli kauniimpi kuin luvattiin! Opel Corsalla kisaan osallistunut ja luokassaan toiseksi sijoittunut Hannu Ruohorinne totesi kilpailun jälkeen.

Mukana oli myös paikallisia kilpailijoita lähialueelta ja Humppilan naapurikunnista. Forssan Seudun Urheiluautoilijoita edustanut ja omassa luokassaan neljännelle sijalle yltänyt Matias Koskinen kertoi osakilpailun menneen hyvin.

– Kovempaa olisi voinut ensimmäisellä kierroksella ajaa. Yritin kiristää vauhtia toiselle kierrokselle, mutta siinä tuli sitten muuta ongelmaa. Rata oli liukas, mutta siinä ei ollut kummempaa uraa ja pääsin ajamaan oikeastaan juuri siitä, mistä itse halusin, Koskinen kommentoi kisan jälkeen. Lähellä järjestettävät kisat jännittävät jokioislaisen Koskisen mukaan hiukan muita kisoja enemmän.

– Onhan siinä tietysti aina oma jännityksensä, kun joka mutkassa on kavereita katsomassa!

Myös kilpailunjohtaja Huhtala oli kisojen jälkeen tyytyväinen.

– Rata on saanut positiivista palautetta ja fiilis on helpottunut, ei sattunut haavereita. Hinauspalvelulle oli tarvetta ja samoin pyöräkuormaajalle, mutta muutama ulosajo tulee aina väkisinkin. Ekalla kierroksella innokkaimmat karsiutuvat joukosta. Kuljettajat tietävät riskin, hän tiivisti.